BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiÖnel: Enflasyonda tek haneyi yakalarız----

Önel: Enflasyonda tek haneyi yakalarız

Önel: Enflasyonda tek haneyi yakalarız
04 Haziran 2018 - 15:30 www.finansgundem.com

İstanbul Tüccarlar Kulübü Derneği Başkanı İlker Önel, beklentilerin üzerinde gelen Mayıs ayı enflasyon verilerinin küçük ve orta ölçekli işletmeler açısından ek bir maliyet getireceğini belirtti

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayımlanan rapora göre 2018 yılı Mayıs ayı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verisi bir önceki aya göre, yüzde 1,58 olan piyasa beklentisinin üzerinde yüzde 1,62 oranında artış gösterdi. Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 12.15 olurken, enflasyon verilerini değerlendiren İstanbul Tüccarlar Kulübü Derneği Başkanı İlker Önel, “Beklentilerden yukarıda gelen Mayıs 2018 enflasyon oranları üretim maliyetlerinin üzerinde ek bir yük olarak ürünlere yansıyabilir” dedi.

Önel, “Mayıs 2018 TÜFE aylık bazda %1,65 yıllık bazda %12,15 olarak açıklandı. Üretici enflasyonunda yıllık artı % 20,16 oldu. Ocak ayına % 10,35 ile başlayan daha sonraki aylarda kademeli olarak azalan tüketici fiyatları özellikle uluslararası piyasalardaki petrol ve türev ürünlerdeki yükselişlerden olumsuz etkilenmiş görünüyor. Ek olarak kurlardaki olumsuz gelişmeler ara mamül ve enerji fiyatlarına ek bir maliyet getirdi. Bunun sonucunda artan girdi fiyatları bizim gibi üretim yapan KOBİ’lerin çıkış fiyatlarının yükselmesine neden oluyor” diye konuştu.

İlker Önel, 24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinden sonra siyasi istikrara bağlı olarak sıkı bir para ve maliye politikası ile yıl sonuna doğru enflasyonda tek haneli seviyelere yaklaşılacağını öngördü. Önel, “Bize düşen işlerimize yoğunlaşıp ihracatımızı ve tasarruflarımızı arttırıp, kısa vadeli hesaplardan çok uzun vadeli gelişmeleri dikkate almamızdır” dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)