BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakÖnder Halisdemir kabinenin gündemi oldu----

Önder Halisdemir kabinenin gündemi oldu

Önder Halisdemir kabinenin gündemi oldu
13 Haziran 2016 - 12:32 www.finansgundem.com

Yazarımız Önder Halisdemir’in “Her yıl 45 milyar dolar gelir” projesini önce Şimşek şimdi de Zeybekçi dile getirdi

FINANSGUNDEM.COM

Sermaye Piyasalarının usta ve ünlü ismi Önder Halisdemir’in, 13 Nisan’da Finansgundem.com’daki köşesinde yazdığı “İkinci Vatan Türkiye” programı etkisini sürdürüyor.

Önder Halisdemir’in, Hükümet’in gayrimenkul sektörünü canlandırmaya yönelik projesine zemin hazırlayan ve Türkiye’ye her yıl 45 milyar dolar gelir getirecek olan yabancıya şartlı gayrimenkul satışı projesini önce Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek gündeme taşıdı.

Mehmet Şimşek, belli bir ölçeğin üzerinde ev alanlara oturma ve çalışma izni vereceklerini açıkladı. Halisdemir’in yazısıyla heyecana kapılan gayrimenkul sektörü temsilcileri, yabancıya gayrimenkul satışını teşviki bu kez resmi bir ağızdan da duymanın mutluğu içine girdi.

Bu gün ise bu mutluluk ikiye katlandı. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi de, “Türkiye’den belirli bir rakamın üzerinde konut alan yabancıya önce oturum sonra eğer isterse vatandaşlık izni verilecek” dedi. Üstelik Zeybekçi, Yazarımız Halisdemir’in dev projesini “Ekonomide devrim yaratacak yeni yol haritası” içinde dile getirdi.

İŞTE İKİNCİ VATAN TÜRKİYE

Sermaye Piyasalarının usta ismi Önder Halisdemir, 13 Nisan’da Finansgundem..com’daki köşesinde, Türkiye’ye yılda 45 milyar dolar doğrudan yatırım getirecek önerisini kaleme aldı. Parası olan dünya vatandaşlarını ülkemize çekecek programın özelliği Türkiye’de belli tutarda gayrimenkul alanlara önce ve hemen oturma izni, belli sürenin sonunda da gerekli şartları sağlamasıyla otomatikman vatandaşlık hakkı verilmesini içeriyor. Kişi başına asgari 350 bin dolar olarak belirlenen program çerçevesinde 100 bin başvuru ile Türkiye’ye yılda 35 milyar dolar gireceğini belirten Önder Halisdemir, “En kötü hesapla beraberinde asgari 100 bin dolar getirse bu 100 bin kişi, ilave 10 milyar dolar da oradan gelecektir. Yani direkt 35 milyar dolar ve artı 10 milyar dolarla toplam 45 milyar dolar girdi yaratacak İkinci Vatan Türkiye ile artık, cari fazla veren bir ülke olmamız an meselesi…” diyor.

Halisdemir yazdı, Şimşek gündeme aldı

 

‘İkinci Vatan Türkiye’ programı

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Murat Baş14 Haziran 2016 00:53

    İçinde gayrimenkul veya inşaat geçmeyen bir öneriniz var mı?

  • mehmet13 Haziran 2016 15:10

    birileri lüks içinde yaşayacak sizde vatan toprağının 100 000 USD ye satacaksınız helal olsun kafanıza daha güzel projeler çalışmıyor. Dün arabamın lastiğini tamire götürdüm. Ustanın yama yaptığı aparat bile alman malı idi yerli malı tutmuyor diyordu .. satın satın çocuklarınız size ilerde dua okuyacak satın