BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakÖnce otomotiv sonra konut durdu----

Önce otomotiv sonra konut durdu

Önce otomotiv sonra konut durdu
20 Mart 2014 - 10:22 www.finansgundem.com

Seçim ve siyasi gerginliğin etkisi ile önce otomobilde ardından da konutta kan kaybı yaşanmasına neden oldu…

Konut sektöründe 17 Aralık operasyonu sonrasında başlayan gerilim şubat ayı rakamlarında adeta ‘alarm’ verdi. Otomotiv pazarında şubat ayında yaşanan yüzde 27’lik daralmanın ardından konuttaki kan kaybı ise yüzde 67.4’lere ulaştı.
 
70 markalı konut projesini bünyesinde bulunduran ve sektörün genel durumunun işaretini veren Emlak GYO tarafından dün Kamu Aydınlatma Platformu’na gönderilen rakamlar gösterdi ki geçen sene şubat ayında bin 19 adet konut satılırken bu yıl aynı dönemde bu rakam sadece 350 adet olabildi. 2013 şubatında 1.1 milyar lira olan ciro ise yüzde 89’luk kayıpla 123 milyon lira gibi rekor bir düşüşe sahne oldu.
 
İLK İŞARET ARALIK AYINDA GELDİ

Operasyonların başladığı aralık ayı ile şubat arasındaki 3 aylık dönemde toplam bin 790 konut satışından elde edilen gelir ise 662 milyon lirada kaldı. Oysa bu rakam geçen yılın aynı dönemine göre 3 bin 998 konuttan 2 milyar 321 milyon lira olmuştu. Geçen yılın üç aylık aynı dönemine göre ise adette azalma yüzde 55.2, ciroda azalma ise yüzde 71.4 olarak gerçekleşti.
 
Gayrimenkul piyasasının önde gelen oyuncuları, genel olarak piyasada bir talep durgunluğu olduğunu doğrularken, bunu siyasi gerginlikler ve seçim zamanına girilmesine bağlıyor. Seçimler nedeniyle ortamın sıkça gerildiğine dikkat sektör oyuncuları, “Sonuçta hayatlarında her gün gayrimenkul almıyorlar, uygun ortamı beklemeleri normaldir” görüşünü belirtiyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)