BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÖnce Mahnattan, şimdi Colgate: Türk milyarder ABD’de cafe ile büyüyor----

Önce Mahnattan, şimdi Colgate: Türk milyarder ABD’de cafe ile büyüyor

Önce Mahnattan, şimdi Colgate: Türk milyarder ABD’de cafe ile büyüyor
21 Ekim 2019 - 19:56 www.finansgundem.com

Chobani’nin sahibi Hamdi Ulukaya, Manhattan’ın Soho bölgesinde açtığı Chobani Cafe'nin ardından ikinci şubesini yine New York’ta; Colgate Universitesi’nde açtı

CÖMERT YILDIZ - FINANSGUNDEM.COM

2.1 milyar dolarlık servetiyle ABD’nin en zengin Türk işadamı olan “Yoğurt Kralı” Hamdi Ulukaya, şimdi de cafe zinciriyle büyüyor. ABD’nin en ünlü yoğurt markalarından Chobani’nin sahibi Hamdi Ulukaya, Manhattan’ın ardından bu kez önemli bir eğitim kurumuna açılıyor. Ulukaya’nın Manhattan’ın Soho bölgesinde açtığı Chobani Cafe, ikinci şubesini yine New York’ta; Colgate Universitesi’nde açtı. Ulukaya, Colgate Üniversitesi’ni ise Chobani’nin Norwich ofisine yakınlığı ve fabrikalarına olan mesafesi nedeniyle seçti.

MENÜDE SİMİT VAR

Chobani’nin menüsünde yoğurda yönelik ürünler, çorba, salata, simit, sandviçler öne çıkıyor. ABD’de son 10 yılın en hızlı büyüyen ve "En Yenilikçi 10 Şirket" arasında yer alan Chobani’nin kurucusu ve CEO’su olan Ulukaya, Erzincan’da süt üreten bir ailenin bireyi olarak dünyaya geldi.
İngilizce öğrenmek için Amerika’ya geldikten sonra, New York'un kuzeyinde kapatılmış olan bir yoğurt fabrikasını satın alarak 5 yıldan kısa sürede yıllık satışlarını sıfırdan 1 milyar doların üzerine çıkaran Ulukaya, Chobani’yi ABD’nin en hızlı büyüyen markası yaptı. Fast Company tarafından açıklanan "2017 Dünyanın En Yenilikçi Şirketleri" listesinde Chobani, hem "Gıda" hem de "Sosyal Fayda" kategorilerinde ilk sırada yer aldı. Chobani aynı zamanda Fortune tarafından tüm sektörleri kapsayan "Dünyayı Değiştiren Şirketler" listesinde kendine yer buldu.

KOÇ’UN DESTEĞİYLE SİMİT MAĞAZALARI AÇILMIŞTI

Ulukaya, 2017 yılında, iş dünyasında sergilediği farklı liderlik biçimi ve mülteci krizi konusunda yaptığı çalışmalardan ötürü TIME 100 listesine seçildi. Chobani’nin 2 binden fazla çalışanı var. ABD’de cafe açan isimler arasında koç Holding’in Onursal Başkanı Rahmi Koç’un finansal desteğiyle hayata geçen Simit & Smith markası akla geliyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • TAKİPÇİ22 Ekim 2019 17:26

    ARKASINDA KATAR OLABİLİR

  • GABB21 Ekim 2019 20:22

    ALLAH cc yürü yakulum diyor. Çobanda yürüyor şaşırılacak bir durum yok,çok güzel bir denge kurmuş Hamdi ulukaya memleketindeki yapmış olduğu yoğurdu Amerikada albenili hale getirmiş.darası amerikada yaşayan  diğer türk vatandaşlarına nekadar çok zenginimiz olursa Türkiye derdini  Dünyaya  daha rahat anlatır

  • Aşb2422 Ekim 2019 15:33

    Siz inana biliyormusunuz erzincan iliçden nanikler mevkisinden gidecek ve amerikada dünya markası olacak ben inanamıyorum arkasındaki güçler kim acaba?