BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÖnce kadın!----

Önce kadın!

Önce kadın!
06 Mart 2013 - 07:35 www.finansgundem.com

Kadın çalışan oranı yüzde 42’ye çıktı

2 yıl önce grupta kadın istihdamını artıracaklarını söyleyen Eczacıbaşı’nın CEO’su Erdal Karamercan sözünü tuttu. Eczacıbaşı’nda kadın çalışan oranı yüzde 42’ye çıktı.
İki yıl önce Eczacıbaşı Topluluğu CEO’su Erdal Karamercan ve Kurumsal İletişim-Sürdürülebilir Kalkınma Grup Başkanı Okşan Atilla Sanön’ün davetiyle buluşmuştuk. Eczacıbaşı Topluluğu kadın istihdamını artırmak için işe başvuran adaylar arasında eşit özelliklere sahip kişiler arasında kadınlara öncelik vereceğini açıklamıştı.
Erdal Karamercan ve ekibi bu sözünü tuttu. 2 yıldır 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında açıklama yapıyorlar. Aralık 2012 tarihi itibarıyla Eczacıbaşı Topluluğu’ndaki kadın çalışan oranı yüzde 42 olmuş.
Geleceğe taşıyacağız
Karamercan, bu konuda yaptıklarını şöyle anlatıyor: “Ülkemizde ve dünyada kadınların her alanda eşit fırsatlara sahip olarak, sürdürülebilir ekonomilere katılımlarının yaşamsal öneminin bilinciyle, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nüzü kutluyoruz. Fırsat eşitliğinin, milyonlarca kadının yaratıcılığını, üretkenliğini ve enerjisini sürdürülebilir bir geleceğe taşıyabileceğine inanıyoruz. Eczacıbaşı Topluluğu, fırsat eşitliğine verdiği önemin göstergesi olarak 8 Mart 2011’de Türkiye’de işe alımlarda iki eşit aday arasından kadın adayı tercih edeceğini açıkladı. Bu uygulamayla Aralık 2012 itibarıyla yeni işe alımlarda kadın çalışan oranımız yüzde 42’e ulaştı. Yüzde 35 oranında beyaz yakalı kadın çalışanımız yer alıyor. Genel müdür ve grup başkanı düzeyinde ise 6 kadın yöneticimiz bulunuyor.”
İşte Eşitlik Platformu
Kadın istihdamında çok gerilerdeyiz. Bunu aşmak için ekonomik alandaki cinsiyet uçurumunu en aza indirmeyi amaçlayan “İşte Eşitlik Platformu” kuruldu. Eczacıbaşı Topluluğu Doğuş ve Sabancı gibi bu platforma da katıldı.
Toplumsal cinsiyet eğitimi başlıyor
NİSAN 2013’ten itibaren tüm Eczacıbaşı Topluluğu çalışanlarına yönelik “Toplumsal Cinsiyet” eğitimlerini başlatılıyor.
Malum 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle birçok kurum, şirket açıklamalarda bulunuyor. Kutlama mesajları yayınlıyor.
Bunları yapmak yerine kadın çalışanları için neler yaptıklarını, kreşlerinin olup olmadığını, iş yerinde taciz ve ayrımcılıkla ilgili ödevlerini nasıl yaptıklarını açıklamalılar.
Eczacıbaşı Topluluğu kadın istihdamı ve toplumsal cinsiyet konusundaki adımıyla örnek olmalı.
 
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Seçil06 Mart 2013 09:12

    Eczacı başını tebrik ediyorum kadınlarımıza verdiği önemden dolayı teşekkürler 8 mart üzeri nede iyi oldu eczacıbaşı için