BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisÖnce Finans Gündem duyurmuştu: Japon dev, Rekabet’e başvurdu----

Önce Finans Gündem duyurmuştu: Japon dev, Rekabet’e başvurdu

Önce Finans Gündem duyurmuştu: Japon dev, Rekabet’e başvurdu
12 Şubat 2019 - 20:20 www.finansgundem.com

Japon Mitsubishi Heavy Industries Thermal Systems, Form Group'a ait Form VRF Sistemleri Sanayi ve Ticaret ile ortaklığını Rekabet Kurumu’yla resmileştirdi

CÖMERT YILDIZ / FINANSGUNDEM.COM

1 Şubat’ta Türkiye'de ilk kez Finansgundem.com’un duyurduğu Japon devi Mitsubishi’nin Türk şirketi Form Group ile ortaklık anlaşması resmi olarak hayata geçiyor. Japon Mitsubishi Heavy Industries Thermal Systems, Türk şirkete ait Form VRF Sistemleri Sanayi ve Ticaret ile ortaklığını Rekabet Kurumu’yla resmileştirdi. Mitsubishi Heavy Industries, Form Grubu ile birlikte Form VRF Sistemleri Sanayi ve Ticaret AŞ'nin pay alınması ve üzerinde ortak kontrol sağlanmasına ilişkin Rekabet Kurumu’na başvuruda bulundu. Japon şirket, Türkiye’deki varlığını artırıp, Avrupa pazarındaki gücünü de sağlamlaştıracak.

40 milyar dolar cirosu var

Mitsubishi’nin 2011 yılından bu yana klima ve ısı pompalı su ısıtıcılarının satış ve servisini İzmirli Form Group yapıyordu. Türk şirket ile işbirliği kararı alan Japon devi Mitsubishi Heavy Industries (MHI) Group, dünyanın önde gelen endüstriyel firmalarından biri. 130 yıldan fazla bir zamandır faaliyet gösteren Japon şirketin 400 lokasyonda 80 bin çalışanı var. Uçak snayisinden enerjiye kadar bir çok alanda faaliyet gösteren Mitsubishi’nin yıllık cirosu 40 milyar doların üzerinde.

1965 yılında kurulan Form Group, Türkiye’deki ilk nemlendirici imalatını gerçekleştiren şirket. Ardından Ankara’da da üretime başlayan Form, ilk yerli imalat "Soğutma Grubu" olarak biliniyor.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali Osman Çeliker12 Şubat 2019 21:29

    Haber güzelde yazan bir türlü karar verememiş. Türk firmasının ismi Form'mu, From'mu acaba?