BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinOn binlerce okul kapatıldı: 50 yılın sıcaklık rekoru!----

On binlerce okul kapatıldı: 50 yılın sıcaklık rekoru!

On binlerce okul kapatıldı: 50 yılın sıcaklık rekoru!
08 Haziran 2023 - 10:09 www.finansgundem.com

Sıcak hava dalgası, Bangladeş'in başkenti Dakka'da yaşamı olumsuz etkiledi. Sıcaklık 40 dereceyi aşınca, hükümet on binlerce okulu kapatma kararı aldı. Bu durum, 12 milyon nüfuslu şehirdeki insanları etkiledi ve elektrik kesintilerine neden oldu.


Sıcaklık 40 dereceyi buldu. Halk, kavurucu sıcaklarla mücadele etmeye başladı. Bangladeş'te son 50 yılın en uzun sıcak hava dalgası yaşanıyor.

Ülkenin başkenti Dakka'da kavurucu sıcaklar hayatı olumsuz etkilemeye başladı. Bu yüzden on binlerce okul hükümet tarafından kapatıldı. 12 milyon nüfusa sahip şehirde klima ve vantilatör kullanımının artması sonrası çarpıcı bir karar geldi.

Elektrik üretimi büyük oranda azaltıldı. Bunun sebebiyse, devletin elektrik santrallerinde kullanılan yakacak kömürü karşılayamaması.

Sıcak, güneş altında çalışmak zorunda kalan işçileri de vurdu. Zorlu hava şartlarından dolayı kimse evinden çıkmayınca esnaf müşterisinden oldu. Dışarıda çalışanlarsa, aşırı sıcaktan korunmak için çalışma saatlerini azaltmak zorunda kaldı. (CNN Türk)

Gelecek 5 yıl için "rekor sıcaklık" uyarısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)