BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakOmurga Portföy yatırımcılarıyla birlikte kazanacak ----

Omurga Portföy yatırımcılarıyla birlikte kazanacak

Omurga Portföy yatırımcılarıyla birlikte kazanacak
01 Haziran 2016 - 13:34 www.finansgundem.com

Gayrimenkul yatırım fonu sektörünün öncü oyuncularından Omurga Portföy, hem yatırımcılara hem de fonlarına değer katarak büyümeyi planlıyor

Finans ve gayrimenkul sektörlerinde deneyimli ve güçlü bir ekip ile yola çıkan Omurga Portföy, kendi kurup yöneteceği fonlarına yatırım yapmanın güvencesi ile fark yaratacak. 2011 yılından bu yana gayrimenkule dayalı varlık yönetimi yaptıklarını belirten Omurga Gayrimenkul Portföy Yönetimi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erktin, “SPK denetiminde kurulan Omurga Portföy’ün yöneteceği fonlar biz de yatırım yaparak elimizi taşın altına koyacağız. Amacımız hem fonlarımıza hem de yatırımcılarımıza değer katarak birlikte büyümek…” diye konuştu. 

Şirketin tanıtım toplantısında konuşan Omurga Portföy Yönetimi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erktin, Başkan Yardımcısı Tolga Kabataş ve Genel Müdürü Oğuz Kösebay, önümüzdeki dönem için planlarını paylaştılar. 2011 yılında kurulan Omurga Yapı Yatırımları şirketinde finans, inşaat, gayrimenkul ve yeni ekonomi alanlarında başarılarını kanıtlamış profesyonellerin bir araya gelerek gayrimenkul yatırımlarına imza attığını anlatan Mehmet Erktin, “Yatırımcıların ihtiyaçlarını iyi bilen, doğru yönlendirmeler sunan, yenilikten korkmayan ve sektörü ileriye taşıyacak açılımları yakından izleyen çevik bir yapımız var. Omurga Yapı’da gayrimenkul yatırım fonlarına benzer şekilde 30 ay içinde 100 milyon liranın üzerinde yatırım yaptık. Portföyümüzün bir kısmını likidite ettik, kalanını da düzenli gelir getirmesi amacıyla elimizde tutuyoruz. GYF sektörü Türkiye’de yeni, ancak biz uzun yıllardır sektördeyiz” diye konuştu. 

Pazara daha fazla oyuncu girmeli

GYF sektörünü uluslararası örnekler ile kıyaslayarak değerlendiren Erktin, dünyada toplam gayrimenkul fon miktarının yaklaşık 450 milyar dolara ulaştığına dikkat çekti. Erktin, sözlerini şöyle sürdürdü: “GYF’ler bugüne kadar üretilen gayrimenkul yatırımlarının sağlıklı yönetilmesini sağlayacak araçlar olarak konumlanabilir. Doğru kullanıldıklarında piyasada dönem dönem oluşan arz fazlalığının sektördeki tökezlemeleri, durgunlukların negatif etkisini azaltarak, fiyatlarda oluşabilecek ani düşüşleri kompanse edebilirler. Eğer, Türkiye önümüzdeki dönemde finans merkezi iddiasını güçlendirecek ise GYF’lerin potansiyeli için milyar dolarlardan bahsetmeliyiz. Yatırımcı için daha çeşitli yatırım araçlarını piyasaya sokmayı hedeflemeliyiz.” 

Kendi fonuna yatırım yapacak

Şirket olarak her tip gayrimenkulün ilgi alanlarında olduğunu belirten Mehmet Erktin, yıl sonuna dek fon ihraç sürecinde olacaklarını söyledi. Erktin,  “Yıl sonuna kadar fon büyüklüğü belirlenecek, iki yıllık yatırım döneminin ardından, üç yıl içinde satış ve fonun tasfiyesinin yapılmasını hedefliyoruz. Omurga  olarak yatırımlarımıza kendi fonumuzda devam edeceğiz. Şu anda nitelikli yatırımcılarla görüşme aşamasındayız. Türkiye’de gayrimenkul piyasası Avrupa’ya kıyasla gelişmekte olan bir piyasa olduğu için, kazancı maksimize etmek amacıyla ilk fonumuzu karma yapmayı planlıyoruz. İlk fonun yatırımını tamamladıktan sonra ikincisini çıkaracağız” dedi. 

Yatırım süresini kısaltıyoruz

Gayrimenkul yatırım fonlarına yatırım yapmanın avantajlarına da değinen Erktin, “En avantajlı taraflarından biri geliştirme ve imar gibi risklerin olmaması… Herhangi bir fondan ziyade doğru yatırım yapan fonları seçmek önemli. Planladığımız fonlarda yatırımın geri dönüş süresi ortalama 3,5-5 yıl arasında. Bireysel gayrimenkul yatırımında ise kazanç elde edebilme süresi daha uzun olabiliyor. 

Bu anlamda GYF’ler yatırımın geri dönüş süresini azaltmış oluyor. Ayrıca yatırımcılar tek bir gayrimenkule değil, farklı ürünlere aynı sepette yatırım yapma şansı buluyor” dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)