BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemOmikron'un ciltte 21 saat canlı kaldığı gözlemlendi----

Omikron'un ciltte 21 saat canlı kaldığı gözlemlendi

Omikron'un ciltte 21 saat canlı kaldığı gözlemlendi
27 Ocak 2022 - 00:27 www.finansgundem.com

Bilim insanları, Omikron varyantının insan derisi üzerinde 21 saate kadar canlı kalabildiğini açıkladı. Plastik yüzeylerde ise 8 güne kadar canlı kalabildiği tespit edildi.

Japonya'daki Kyoto Tıp Üniversitesinden araştırmacılar, Kovid-19’un Wuhan’daki ilk örneği ile varyantlarının çevresel kararlılıkları arasındaki farkları inceledi.

Henüz emsal değerlendirmeden geçmemiş, BioRxiv’de ön baskısı paylaşılan çalışma, virüsün Alfa, Beta, Delta ve Omikron varyantlarının plastik yüzeylerde ve tende Wuhan türünden 2 kat daha uzun süre yaşayabildiğini gösterdi.

Araştırmada, Wuhan türünün plastik yüzeylerde ortalama yaşam süresi 56 saat, Alfa varyantının 191,3 saat, Beta varyantının 156,6 saat, Delta varyantının 114 saat ve Omikron varyantının 193,5 saat olarak tespit edildi.

Omikron’un temasla bulaşma riski yüksek

İnsan teninde ise virüsün orijinali 8,6, Alfa varyantı 19,6, Beta varyantı 19,1, Delta varyantı 16,8 ve Omikron varyantı ise 21,1 saat canlı kalabildi.

Virüsün varyantlarının çevresel kararlılıklarının yüksek olmasının temasla bulaşma riskini artırdığını belirten araştırmacılar, en yüksek çevresel kararlılığa sahip Omikron’un bu sayede Delta varyantının yerini alarak bu kadar hızlı yayılmış olabileceğini vurguladı.

Araştırmacılar, Alfa, Beta, Delta ve Omikron varyantları alkole karşı hafif daha fazla direnç gösterse de tüm varyantların yüzde 35’lik alkol çözeltisine 15 saniye maruz kalınca tamamen etkisiz hale geldiğini aktararak, el hijyeni için dezenfektan kullanılmaya devam edilmesini önerdi.

Omikron varyantı görülenlerin üçte ikisi daha önce kovid geçiren kişiler

 

Omikron, diğer korona virüs varyantlardan daha hızlı öldürüyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)