BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırma'Omikron'un belirtileri cildinizde de olabilir'----

'Omikron'un belirtileri cildinizde de olabilir'

'Omikron'un belirtileri cildinizde de olabilir'
31 Ocak 2022 - 13:22 www.finansgundem.com

Omikron'a ilişkin ayrıntılar üzerinde çalışmaya devam eden bilim insanları, önceki varyantlarda görülen öksürük, tat veya kokuda bir kayıp veya değişiklik dışında çeşitli başka semptomların da görülebileceğini ortaya çıkardı.

Omikron'un öne çıkan semptomları arasında derideki bir belirtinin de olduğu görüldü. ZOE KOVID Study uygulamasına göre korona virüs testi pozitif çıkan hastalarda deri üzerinde döküntüler görülüyor. Uzmanlara göre döküntü olması, tek başına Kovid olduğunuz anlamına gelmese de bir gösterge olabilir ve bu nedenle döküntü gözlemleyen kişilerin test yaptırması iyi olabilir.

Korona virüs hastaları arasında bildirilen iki tür döküntü var. Biri dikenli bir ısı döküntüsüne benziyor, küçük alanlarda ortaya çıkıyor ve kaşıntı yapıyor. Bu tür vücudun herhangi bir yerinde ortaya çıkabilir, ancak en yaygın olarak dirseklerin yanı sıra eller ve ayaklarda bulunduğuna inanılıyor.

Kurdeşen döküntüsüne benziyor

İkinci tip ise kurdeşen döküntüsüne daha çok benziyor ve kabarık şişlikler halinde ortaya çıkıyor. Öte yandan, ikinci tür döküntülerin daha uzun sürdüğü de gözlemleniyor.

Ciltle ilgili başka bir semptom türü ise Pernio'ya benzer bir semptom olarak tanımlanıyor. Bu belirtide ise mor veya kırmızı renkte ağrılı lekeler görünebilir ve genellikle küçük şişlikler gibi derinin üzerine yapışır.

Uzmanların araştırmaları sonucunda, tartışılan cilt semptomlarının, başka herhangi bir semptom göstermeyen virüslü bazı kişilerde de görülebildiği ortaya çıkarıldı.

Uzman isim uyardı: Omikron Delta ailesinden değil!

 

Omikron varyantı yeterli bağışıklık sağlamıyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)