BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemOmikron'da 'süper bağışıklık' müjdesi!----

Omikron'da 'süper bağışıklık' müjdesi!

Omikron'da 'süper bağışıklık' müjdesi!
23 Ocak 2022 - 12:18 www.finansgundem.com

Avusturya'da yapılan erken çalışmalar, tıpkı Delta varyantında olduğu gibi Omikron varyantında da aşılama ve doğal enfeksiyon birleşiminin güçlü koruma sağladığını ortaya koydu.

Dünya çapında baskın varyant olan Delta ile mücadele ve aşılma devam ederken Omikron'un ortaya çıkması hesapları tamamen karıştırmıştı ancak bilim insanlarının yaptıkları son araştırma Delta'nın baskın olduğu zamana ait kanıtların Omikron için de geçerli olabileceğini gösteriyor.

OMİKRON'DA SÜPER BAĞIŞIKLIK: GELECEKTEKİ VARYANTALARA KARŞI KORUMA SAĞLAYABİLİR

Daha önce yapılan araştırmalar tam aşılamadan sonra Kovid-19'a yakalanan kişilerin enfeksiyona karşı çok daha iyi korunduğu ve 'Süper Bağışıklığa' sahip olduğunu ortaya çıkarmıştı.

Avusturya'da yapılan erken araştırmalar aynı durumun Omikron'da da geçerli olduğunu ortaya koydu. Araştırmaya göre, tam aşılama sonrası Omikron ve diğer varyantlara maruz kalma,  bağışıklık tepkisini çeşitlendirebilir ve insanlara gelecekte çıkacak varyantlara karşı koruma sağlayabilir.

BİN KATA ÇIKAN FARK

Süper bağışıklığın temelinde aşılama yatıyor. Delta dalgası sırasında koronavirüse yakalanmış ve aşılanmış kişiler hastalığa yüzde 1.000'e kadar daha etkili seviyelerde antikorlar üretti.

Araştırmacılar, süper bağışıklığın Omikron'a etkisini anlamak için henüz yeterli veri toplamadı, ancak Mikrobiyoloji ve immünoloji yardımcı doçenti Tafesse, "Aşılanmış ve hastalığa yakalanmış kişilerin yüksek düzeyde korumaya sahip olacağını düşünüyoruz" dedi.

HALA TAHMİN EDİLEMEZ, BİLİNÇLİ OLARAK BULAŞMAK DELİLİK OLUR

Yapılan tüm araştırmalara rağmen, Kovid-19 enfeksiyonu bilim insanları için hala 'tahmin edilemez' olmayı sürdürüyor. Keşfedilen süper bağışıklık da Kovid-19'un sonu anlamına gelmiyor. Herhangi bir noktada tekrardan başka bir varyant ortaya çıkabilir ve planlar en baştan değişebilir.

Northwestern Üniversitesi Feinberg Tıp Fakültesi'nden Dr. Robert Murphy “Bilinçli olarak hastalığa yakalanmaya çalışmak tıpkı dinamitle oynamak gibi delilik olur" dedi. 

(Hürriyet)

ABD'de Omikron tehtidi

Yeni Zelanda Başbakanı, Omikron salgını yüzünden kendi düğününü iptal etti

Uzmanlar uyardı: Gizli Omikron varyantı ortaya çıktı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)