BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemOmikron varyantının alt türünde bu iki belirtiye dikkat!----

Omikron varyantının alt türünde bu iki belirtiye dikkat!

Omikron varyantının alt türünde bu iki belirtiye dikkat!
06 Temmuz 2022 - 13:48 www.finansgundem.com

Korona virüs salgını başta Türkiye olmak üzere birçok ülkede adeta yeniden hortlarken, uzmanlar Kovid-19'un en çok mutasyona uğrayan türü olan Omikron varyantının BA.4 ve BA.5 varyantları ile ilgili dikkat çeken uyarıda bulundu.


Dünya iki yılı aşkın bir süredir milyonlarca insanın ölümüne sebep olan corona virüsü salgınında normalleşme çabalarına devam ederken dikkat çekici bir uyarı İngiliz yetkililerden geldi.

Türkiye’de de vaka sayıları son dönemde artış gösterirken İngiliz makamlar, korona virüsünün en çok mutasyona uğrayan ve mevcut aşıların da etki etmediği kanıtlanan Omikron varyantı ve alt türleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bilim insanları ve uzmanlar Omikron varyantının BA.4 ve BA.5 alt türlerinin bazı belirli semptomları olduğunu açıkladı.

Sözcü'deki habere göre; Güney Afrika’da Ocak-Şubat dönemlerinde ortaya çıkan ve kısa bir süre sonra dünya genelinde yayılan Omikron varyantının BA.4 ve BA.5 varyantlarının bazı belirleyici semptomları olduğu açıklandı. Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi, Mayıs ayında bu alt varyantların endişe yarattığını açıklarken, İngiliz medyası ülkenin önde gelen sağlık kuruluşlarından UKHSA’nın uyarılarına da yer verdi.

Yeni alt varyantların bazı semptomlarına dikkat çeken uzmanlar bunları ise şu şekilde sıraladı:

– Öksürük

– Burun akıntısı


– Boğaz ağrısı


– Halsizlik


– Baş ağrısı


– Kas ağrısı


– Hapşırmak


– Ağrı

Bu semptomların bazılarının Alpha varyantıyla benzerlik gösterdiğini fakat o varyantta nefes darlığı ve tat-koku kaybının da olduğuna dikkat çekildi.

Bu basit ağrı beyin tümörü belirtisi!

 

Semptomlar değişti: Maymun çiçeğinde yeni tespit!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)