BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemOmikron varyantına da iyi gelen Kovid aşısı ilk kez onaylandı----

Omikron varyantına da iyi gelen Kovid aşısı ilk kez onaylandı

Omikron varyantına da iyi gelen Kovid aşısı ilk kez onaylandı
15 Ağustos 2022 - 17:18 www.finansgundem.com

İngiltere, ABD merkezli Moderna şirketinin geliştirdiği, hem orijinal korona virüse hem de virüsün Omikron varyantına karşı geliştirilen aşıyı onaylayan ilk ülke oldu.

Korona virüse ve Omikron varyantına iyi gelen aşı İngiltere'de onaylandı. Aşının sonbaharda hatırlatma dozu olarak sunulması ve yeni varyantlara karşı daha iyi koruma sağlaması bekleniyor.

Moderna önümüzdeki birkaç hafta içinde aşıları tedarik edebileceğini açıkladı. Ancak bu aşıları hangi ülkelerin alacağı henüz bilinmiyor. İngiltere'de tüm 50 yaş üstü ve yüksek risk grubundaki kişilere önümüzdeki aydan itibaren bir çeşit hatırlatma dozu yapılacak.

Pandemide kullanılan orijinal aşılar, 2019'un sonunda Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan virüsün ilk formuyla savaşmak üzere vücudu bu virüse karşı eğitmek amacıyla tasarlanmıştı.

Kovid virüsü o günden beri önemli ölçüde mutasyona uğradı ve bağışıklık sistemini delebilen  bir dizi yeni varyant ortaya çıktı. Bunlar dünya çapında vakalarda büyük artışlara neden oldu.

Moderna'nın aşısı hem orijinal Kovid virüsünü hem de geçen kış ortaya çıkan ilk Omikron varyantını (BA.1) hedef alıyor.

İngiltere İlaç ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Kurumu aşının etkisiyle ilgili kanıtları değerlendirdi ve yetişkinlerde kullanımı için onay verdi.

Düzenleyici kurumun yetkilisi Dr. June Raine, "İngiltere'de kullanılmakta olan ilk nesil Kovid-19 aşıları hastalığa karşı önemli koruma sağlamaya ve hayat kurtarmaya devam ediyor" dedi ve ekledi: "Bu iki değerli (bivalan) aşının sağladığı şey, virüs gelişmeye devam ederken bizi bu hastalığa karşı korumaya yardımcı olacak şekilde cephaneliğimizde keskinleştirilmiş bir araçtır."

Toplam 437 kişi üzerinde yapılan deneylerin sonuçları, güncellenen aşının güvenli olduğunu ve yeni varyantlara karşı daha iyi koruma sağladığını gösteriyor.

Omikron'a (BA.1) yapışabilen ve onu etkisiz hale getiren antikor seviyeleri yeni aşıda Moderna'nın eski aşısına kıyasla sekiz kat daha fazla çıktı.

İngiltere'de Kovid vakalarında tırmanmaya neden olan yeni Omikron varyantlarına (BA.4 ve BA.5) karşı yapılan testler de güncellenen aşı ile daha yüksek koruma seviyesi sağlandığını gösteriyor.

Ancak bilinen varyantlara karşı daha iyi koruma sağlanırken, önümüzdeki aylarda nelerle karşılaşacağımız ve güncellenmiş aşının tam olarak ne kadar iyi performans göstereceği belirsizliğini koruyor.

Moderna İcra Kurulu Başkanı Stéphane Bancel, aşının onaylanmasından "memnuniyet duyduğunu" söyledi. Bancel, "Bu, Omikron içeren iki değerlikli bir aşının ilk onayı ve bu aşı, kış aylarına girerken İngiltere'deki insanları Kovid-19'dan korumada önemli rol oynayacak" dedi.

ABD'de korona virüs önlemleri esnetildi

 

Korona araştırma sonuçları: Beyindeki etkileri geçici!

 

Hollanda'da kalıcı koronavirüs yasası tartışılıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)