BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırmaOmikron varyantı ofislerin sonunu mu getirecek?----

Omikron varyantı ofislerin sonunu mu getirecek?

Omikron varyantı ofislerin sonunu mu getirecek?
20 Aralık 2021 - 17:17 www.finansgundem.com

Korona virüsü Omikron varyantının ortaya çıkmasıyla birlikte vaka sayıları da artarken, evden çalışmanın kalıcı olması bekleniyor. Bu durum ise ofis alanlarının ve plaza bölgelerinin geleceğiyle ilgili soru işaretlerini gündeme getiriyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Korona virüsün Omikron varyantı yükselen vaka sayılarını beraberinde getirdi. Giderek artan bir şekilde bazı iş kollarının kalıcı olarak evden çalışma sistemine geçebileceğine yönelik spekülasyonlar yükseliyor. Kapsamlı bir değişim ofis binalarının ve plaza bölgelerinin geleceğine yönelik ciddi soru işaretlerini de gündeme getiriyor. Bazı mesleklerde kapsamlı bir değişim görülecek olsa da, bunun kalıcı olup olmayacağı henüz bilinmiyor.

Forbes’un haberine göre korona virüs cephesinde bir kez daha hızla artan vakalara tanıklık ediyoruz. Bu yükseliş soğuk havalardan kaynaklandığı kadar, Omikron varyantı nedeniyle de gerçekleşiyor. ABD’lilerin yalnızca %61,6’sı aşı oldu. Hızla yayılan Omikron varyantının ise aşı olmuş bireylere dahi bulaşabileceği söyleniyor. Bu durum ofise dönüş için uzun vadeli belirsizliği de artırdı. Giderek daha fazla meslek kolu evden çalışmaya geçtiği takdirde, ticari emlak alanı zayıflayacak.

Aynı zamanda ofislerde çalışanlara hizmet veren restoran, temizlik, güvenlik gibi sektörlerde de yıkımı beraberinde getirecek. Omikron varyantının ortaya çıkmasından önce, şirketler ofise dönüş planlarını hayata geçirmeye başladı.

Ağustos ayında, PwC tarafından gerçekleştirilen ankete katılan şirketlerin %19’u tamamen ofise dönüşü beklediğini söylerken, %69’u hibrit bir sistemi planladıklarını açıkladı. Evden çalışmaya devam edeceğini söyleyen şirketlerin oranı ise %4 oldu. Ancak şimdi şirketler ofise dönüş planları konusunda belirsizliklerle mücadele ediyor. Owl Labs tarafından yapılan araştırmaya göre pandemi döneminde evden çalışanların %73’ü haftada en az bir gün ofise giderken, tam zamanlı ofise dönüşe karşı olduklarını belirtti. İşverenlerin %39’u ise çalışanlarının tam zamanlı ofise dönmelerini istediklerini belirtti.

finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre buna rağmen ofis alanlarında küçülmeye gidildiğini ve hibrit çalışmayı destekleyecek düzenlemeler yapıldığını da söyledi.

Ciddi seviyelerde vaka artışlarıyla karşılaşmaya devam ettiğimiz takdirde işverenler ve çalışanlar, kalıcı olarak hibrit çalışma modellerini benimseyebilir. Çalışanlar uzaktan çalışma uygulamasını işverenlerden daha çok destekliyor. Bu nedenle de gelecekte bir güç dengesi bulunması gerekecek. Korona virüs nedeniyle yaşanan ekonomik zorluklar da hibrit çalışmanın kalıcı olmasına yol açabilir.

Deutsche Bank’ta taciz skandalı: 1 üst düzey bankacı kovuldu

 

Bankaların geleceği fintek şirketlerinde

 

BNP Paribas’ın ABD birimine Kanadalı talip

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)