BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaOmikron varyantı borsa ve petrolü vurdu----

Omikron varyantı borsa ve petrolü vurdu

Omikron varyantı borsa ve petrolü vurdu
20 Aralık 2021 - 14:01 www.finansgundem.com

Artan enflasyon endişelerinin hakim olduğu küresel piyasalarda şimdi de omikron varyantı paniği yaşanıyor. Hızla artan vaka sayıları Avrupa ülkelerini yeni kısıtlamalar almaya iterken bu kısıtlamaların ekonomileri olumsuz etkileyeceği bekleniyor.

Küresel piyasalarda yeni haftanın ilk gününe artan enflasyon endişeleri ve koro navirüs omikron varyantına ilişkin endişeler hakim oldu.

Habertürk'ün haberine göre, omikron varyantının etkilerinin hafif olduğuna dair oluşan algı geçen haftalarda borsalarda yükselişlere yol açmıştı. Ancak varyant sebebiyle vaka sayılarında bir anda yaşanan hızlı artışlar yeni endişeleri beraberinde getirdi.

HOLLANDA TAM KAPANMAYA GEÇTİ

Hollanda artan vakalar sebebiyle 4 hafta tam kapanma kararı aldı. Avrupa ülkelerinin neredeyse tamamı tam kapanmaya geçmese de daha sert kısıtlamalara gitti. Bununla beraber seyahat kısıtlamaları da yeniden getirilmeye başlandı. Örneğin son olarak Almanya, İngiltere'ye seyahat yasağı uygulamaya başladı.

Bu kısıtlamaların artan enflasyon sebebiyle kırılganlaşan ekonomilere daha fazla zarar verebileceği endişesiyle Avrupa borsalarında ve petrol fiyatında sert bir düşüş yaşandı.

ALMANYA'DA DÜŞÜŞ YÜZDE 3'Ü BULDU

Avrupa hisseleri için gösterge endeks sayılan Stoxx Europe 600 yüzde 2.5 azalışla 461 puan, Almanya'da DAX 30 endeksi yüzde 3 değer kaybıyla 15.072 puan oldu.

İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 2 düşüşle 7.127 puana, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 2.4 düşüşle 6.759 puana ve İtalya'da MIB 30 endeksi yüzde 2.4 azalışla 25.965 puana düştü.

Kısıtlamaların petrol talebini düşürebileceği beklentisiyle petrol fiyatlarında da gerileme yaşandı. Sabah saatlerinde Brent petrolün varil fiyatı yüzde 4 düşüşle 70.5 dolara geriledi.

Piyasalarda gün ortası 20/12/2021

 

ECB baş ekonomistinden enflasyon çıkışı

 

TCMB’den piyasaya 113 milyar TL

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)