BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemOmikron vakaları arttı, seyahat kuralları değişti! 11 ülke kırmızı listede----

Omikron vakaları arttı, seyahat kuralları değişti! 11 ülke kırmızı listede

Omikron vakaları arttı, seyahat kuralları değişti! 11 ülke kırmızı listede
04 Aralık 2021 - 23:41 www.finansgundem.com

İngiltere’de Omikron vaka sayısı katlanarak artıyor. İngiltere Sağlık Bakanı Sajid Javid, yurtdışından ülkeye gelen tüm yolcuların, İngiltere'ye gelmeden önce Kovid-19 testi yaptırmaları gerektiğini duyurdu. Öte yandan 11 ülke de kırmızı listeye alındı.


İngiltere’de Omikron varyantı nedeniyle hükümet seyahat kurallarını sıkılaştırdı.

İngiltere Sağlık Bakanı Sajid Javid yaptığı açıklamada, 7 Aralık Salı günü yerel saatle 04.00’den itibaren yurtdışından İngiltere’ye gelen tüm yolcuların seyahatlerinden en fazla 48 saat önce negatif PCR test sonucu almaları gerektiğini duyurdu.

Javid, “Omikron’u öğrendiğimizden bu yana, geçen hafta boyunca verileri inceleme altında tuttuk ve seyahatlerle bağlantılı olarak vakaların arttığını gördük” ifadelerini kullanarak, “Her zaman hızlı hareket edeceğimizi söyledik. Bu yüzden, seyahat öncesi için test zorunluluğu getirmeye karar verdik” dedi.

PCR TESTİ ŞARTI

Sağlık Bakanı Javid’in açıklamasının ardından İngiltere hükümetinin aylar önce Kovid-19’a karşı 2 doz aşılı olan kişiler için kaldırdığı PCR testi şartı, yeniden uygulamaya konulmuş oldu. İngiltere’ye gelecek tüm yolcuların aşı durumlarından bağımsız olarak negatif bir PCR test sonucu almaları gerekiyor.

İngiltere Sağlık Güvenliği Kurumu Başkanı Jenny Harris, ülke sakinlerini hijyen önlemlerine uymaya, belirti durumunda kendilerini izole etmeye ve mümkün olan en kısa sürede aşı veya ek dozu olmaya çağırdı.

İngiltere'de korona virüs vaka sayılarının günlük bilançosu, günde tekrar 50 binin üzerine çıktı. İngiltere’de Avrupa Şampiyonası’nın oynandığı Temmuz ayından bu yana ilk kez vaka sayıları bu seviyede görüldü

NİJERYA KIRMIZI LİSTEYE EKLENDİ

Javid ayrıca, Nijerya’nın kırmızı seyahat listesine eklendiğini aktararak, seyahatle bağlantılı olduğu tespit edilen Omikron vakalarındaki rakamlara göre, Nijerya’nın Güney Afrika’dan hemen sonra geldiğini ifade etti.

Javid, 6 Aralık Pazartesi günü 04.00’den itibaren Nijerya’dan İngiltere’ye gelen tüm yolcuların kırmızı seyahat listesi kuralları gereğince 10 gün otel karantinası uygulamaları gerektiğini belirtti.

11 ÜLKE KIRMIZI LİSTEDE

İngiltere, Omikron mutasyonu nedeniyle şu ana kadar kırmızı seyahat listesine Güney Afrika, Botsvana, Namibya, Zimbabve, Lesoto, Esvatini, Angola, Mozambik, Malavi, Zambiya ve Nijerya'yı ekledi.

OMİCRON VAKA SAYISI 160’A YÜKSELDİ

Birleşik Krallık genelinde 28 Kasım’da ilk Omikron vakalarının tespit edilmesinden bu yana, 1 haftada toplam Omikron vaka sayısı 160’a yükseldi.

Finlandiya'da 7 Omikron vakası tespit edildi

 

Putin'den Omikron’la mücadele talimatı

 

DSÖ: Omikron çok bulaşıcı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)