BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemOmikron sayesinde pandemi gidiyor, endemi geliyor----

Omikron sayesinde pandemi gidiyor, endemi geliyor

Omikron sayesinde pandemi gidiyor, endemi geliyor
01 Ocak 2022 - 14:37 www.finansgundem.com

Omikron varyantının Kovid-19 virüse karşı aşı etkisi yaptığı öne sürülürken, varyantın ilk kez ortaya çıktığı Güney Afrika’da artık "Kovid-19 pandemisi“ yerine "Kovid-19 endemisi“nden konuşuluyor.

Henüz erken bile olsa müjdeli haber Almanya'dan geldi. Kovid-19 virüsün yeni varyantı Omikron sayesinde, Kovid-19 pandemisinin endemiye döneceği belirtildi. Yani Kovid-19 virüsü, grip gibi yerleşik ve hayatımızda bulunacak ama ciddi hastalık riski taşımayacak.

Pandemi ile endemi arasındaki en önemli fark; ölüm oranlarıyla belirleniyor. Örneğin, soğuk algınlığı endemik sayılıyor. Kitlesel ölümlere yol açabilen Kovid-19 virüsü, çiçek, veba salgını gibi salgınlar ise ‘pandemi’ olarak tanımlanıyor.

‘DURUM İYİYE GİDİYOR’

Berlinli uzman virolog ve Alman hükümetinin bu konudaki danışmanı Christian Dorsten, Omikron'un bir çok insanı “aşılayabileceğini ve bunun güven verici“ olduğunu söyledi. Alman ZDF televizyonuna konuşan Dorsten, diğer varyantlara nazaran Omikron'un soğuk algınlığı gibi daha az ciddi rahatsızlıklara neden olduğunu, ancak çok hızlı yayıldığını söyledi.

Omikron'un yayıldığı Güney Afrika'da, durumun çok hızlı bir şekilde iyiye gittiğini belirten Dorsten, bunda en büyük payın nüfusun büyük bölümünün aşılanmış olmasında, olmayanların da coronayı atlatmasında yattığını söyledi.

AVRUPA'NIN ÖZEL KONUMU

Omikron'un Avrupa'da da kolay atlatılması için, aşılamaya hız verilmesi gerektiğini belirten Dorsten, “Avrupa'daki en büyük sorun yaşlı nüfusun fazlalığı. Almanya, İngiltere, Danimarka'da yaşlı nüfus Güney Afrika'dan çok çok üstte. Bu durum Omikron'u tehlikeli hale getirebilir“ diye konuştu.

Almanya'ya henüz gerçek anlamda bir Omikron dalgasının ulaşmadığını belirtilirken, bu dalganın bir tsunami gibi gelebileceğine ve aşılanmaya hız verilmesine dikkat çekildi. Paskalya tatiline kadar Almanya ve Avrupa'nın bir çok ülkesinin Omikron dalgasına tam olarak kapılacağı vurgusu yapıldı. Ancak bu tarihten sonra, Avrupa'da da, hastalık “endemik“ olacak.
(Ali Gülen- Sözcü)

Omikron'un hastaneye yatışlara etkisi ne olacak?

İngiltere 2022'ye Kovid-19'un gölgesinde girdi

Omikron varyantı Avrupa’da etkisini sürdürüyor

 



YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum01 Ocak 2022 16:34

    He ilk başta omikronu öyle Bi anlattınız yok 32 varyantı anı vürüs taşıyo 10 kat daha hızlı bulaşıyor ülkeler kapıları kapatıp yine karantinaya geçecek felan ne oldu şimdi de endemiye geçiyoruz omikron sayesinde öldürücülüğü azaldı başta yatırımcılar omikron yüzünden pandemi hisselerine geçmişti marketlerde her şeyi tükketmişlerdi tekrar karantina gelecek diye bu yoğun talep ürünlerin fiyatlarını 3 katlatmıştı enflasyon aldı başını gitti sırf omikron yanlış anlatıldı diye şimdi ne olacak o ürünlere gelen zamları geri alacaklar mı pandemi hisselerine geçenler b.. U yedi zararla ayrılırlar