BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem'Omikron için 3. doza ihtiyaç var'----

'Omikron için 3. doza ihtiyaç var'

'Omikron için 3. doza ihtiyaç var'
15 Aralık 2021 - 12:34 www.finansgundem.com

Çin’de yapılan araştırmanın ilk sonuçlarına göre, Sinovac Biotech Ltd. tarafından üretilen aşının iki dozu, Omikron varyantını etkisiz hale getirecek kadar antikor sağlamıyor.

Sinovac ile ilgili çalışmalar Omikron varyantına karşı iki dozun yeterli olmadığına işaret etti. Hong Kong Üniversitesi’nden bir araştırma grubu iki doz aşılanmış 25 kişinin hiçbirinde Omikronu etkisiz hale getirecek kadar antikora rastlanmadığını duyurdu.

Pekin merkezli şirket ise Çarşamba günü kendi çalışmalarının bulgularını yayımlayarak iki doz aşı olmuş yirmi kişiden yedisinde (yüzde 35) Omikrona karşı yeterli antikora rastlandığını belirtti. Çalışmalara üçüncü bir doz eklendiğinde ise koruculuğun arttığı izlendi.

Sinovac şirketinden yapılan açıklamada kendi laboratuvar sonuçlarının üçüncü dozu olmuş 48 kişi arasından 45’inde (yüzde 94) Omikronu etkisiz hale getirebilecek kadar antikora rastlandığı belirtildi. Şirket çalışmanın detaylarıyla ilgili ya da herhangi bir bilim dergisinde yayımlanma ihtimali üzerine yorum yapmadı.

Araştırma sonuçlarındaki farklar denek havuzunun küçük olmasına ve gönüllülerin yaş ve sağlık profilleri arasındaki farklara bağlanıyor.

Sinovac aşısının Omikron varyantına nasıl tepki verdiğiyle ilgili hala bilinmeyen birçok nokta olsa da ilk sonuçlar toplamda 2,3 milyar dozluk alım yapan Çin ve diğer gelişen ülkelere ciddi bir darbe oldu.

Japon bilim adamlarının yaptığı bir araştırmada şu anda baskın varyant olan Deltadan 4 kat daha bulaşıcı olduğu gösterilen Omikronun, ülkeleri hızlandırılmış üçüncü bir doza hatta Omikron odaklı yeni bir aşılama kampanyasına zorlamasının dünyanın pandemiden çıkma çabalarını geciktirmesi bekleniyor.

Bilim Kurulu üyesi Akın: 2 ve 3'üncü doz 'Omikron'a karşı koruyor

 

Omikron'da flaş gelişme: Dünya derin bir 'oh' çekti!

 

Pfizer-BioNtech ve Moderna, '3. dozda en yüksek koruma sağlıyor'

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)