BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinOmikron çalışma düzenini de etkiledi----

Omikron çalışma düzenini de etkiledi

Omikron çalışma düzenini de etkiledi
14 Ocak 2022 - 14:22 www.finansgundem.com

Şirketlerin yarıya yakını çalışma düzenini değiştirdi, yüzde 70'i de etkinliklerde iptal ya da değişikliğe gitti. Kutlamaların yüzde 71'i, toplantıların yüzde 76'sı çevrimiçine döndü.



Omikron varyantının yaygınlaşmasının etkisiyle Kovid-19 vakalarının hızla artması çalışma düzeninde değişiklik getirdi.

Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN) tarafından yapılan bir araştırma ofislere dönüş planlarının bir süre daha askıya alındığını ortaya koydu. Omikron ve vaka sayısı artışları nedeniyle "Çalışma Düzeni ve Etkinlik araştırmasına" göre, şirketlerin yüzde 44'ü çalışma düzeninde değişikliğe gitti. Değişikliğe giden şirketlerin yüzde 68'i evden çalışma oranın artırırken yüzde 15'i tamamen evden çalışmaya geçti.

Araştırma sonuçlarını değerlendiren Türkiye İnsan Yönetimi Derneği Başkanı Buket Çelebiöven, "Değişiklik yapmadığını iletenler yüzde 56 oranında. Ancak bunların içinde de zaten hibrit çalışmaya geçmiş veya saha çalışanları hariç hale tamamen evden çalışan olan firmalar yer alıyor" ifadelerini kullandı.

Toplantılar uzaktan

Etkinliklerini iptal eden ya da değişikliğe giden şirketlerin oranı yüzde 69 olurken şirketlerin yüzde 35,71'i ofis ya da sahada çalışmayı durdurdu. İptal edilen etkinliklerin dağılımında toplantılar başı çekti. Toplantıların yüzde 76,53'ü online yapılmaya başlandı. Kutlamaların yüzde 71,51, etkinliklerin yüzde 68,37'si ve eğitimlerin de yüzde 63,27'si uzaktan yapılır oldu.

Goldman Sachs ofise dönüşü erteledi

 

Dev bankaların ofise dönüş planına Omikron engeli

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)