BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemOmikron 89 ülkede kabus oldu----

Omikron 89 ülkede kabus oldu

Omikron 89 ülkede kabus oldu
19 Aralık 2021 - 10:55 www.finansgundem.com

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Omikron mutasyonunun 89 ülkede tespit edildiğini aktararak, yerel bulaşın olduğu bölgelerde Omicron vakalarının 1.5 ila 3 gün içinde ikiye katlandığını ifade etti.

Korona virüsün Güney Afrika’da ortaya çıkan Omikron mutasyonu dünyada hızla yayılmaya devam ediyor. Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan açıklamada, Omikron mutasyonunun 89 ülkede tespit edildiği aktarılarak, yerel bulaşın olduğu bölgelerde Omikron vakalarının 1.5 ila 3 gün içinde ikiye katlandığı ifade edildi.

DSÖ, Omikron'un yüksek düzeyde toplum bağışıklığı olan ülkelerde hızla yayıldığına dikkat çekerek, bu durumun virüsün bağışıklıktan kaçma kabiliyetinden mi, doğal olarak artan bulaşıcılığından mı yoksa her ikisinin bir kombinasyonundan mı kaynaklandığının belirsiz olduğunu açıkladı.

"DAHA FAZLA VERİYE İHTİYAÇ VAR"

Omikron'u ilk tespit edildikten kısa bir süre sonra 26 Kasım'da endişe verici bir değişken olarak belirleyen DSÖ, Omikron hakkında klinik verilerin hala sınırlı olduğunu aktararak, “Aşılama ve önceden var olan bağışıklıktan nasıl etkilendiğini anlamak için daha fazla veriye ihtiyaç var" ifadelerini kullandı.

DSÖ, "Omikron için bugüne kadar aşı etkinliği veya etkililiği hakkında hala sınırlı veri var ve hakemli bir kanıt yok" diye ekledi.

Omikron vakalarının bu kadar hızlı artması nedeniyle hastanelerin üstündeki baskının artacağına dikkat çeken DSÖ, “Birleşik Krallık ve Güney Afrika'da hastaneye yatışlar artmaya devam ediyor ve hızla artan vaka sayıları göz önüne alındığında, birçok sağlık sisteminin baskı altına girmesi mümkün" ifadelerini kullandı.

Almanya’dan İngiltere’ye yeni Covid-19 önlemleri

CNN’de korona paniği

Hollanda yeniden kapanıyor

Korona virüs tablosu açıklandı: Hatırlatma dozu uyarısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)