BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÖmer Çelik: YPG mesajı almazsa...----

Ömer Çelik: YPG mesajı almazsa...

Ömer Çelik: YPG mesajı almazsa...
15 Şubat 2016 - 20:37 www.finansgundem.com

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Türkiye'nin Azez'de YPG hatlarını bombalaması hakkında önemli açıklamalarda bulundu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, Habertürk TV'de Suriye'de yaşananlara ilişkin soruları yanıtladı.

Çelik, Türkiye'nin ulusal güvenliği için her türlü tedbiri almak zorunda olduğunu dile getirdi. Çelik, "YPG/PYG Suriye Kürtleri için değil, Esad için hizmet eden paralı asker konumundadır" dedi.

"Cerablus-Mare hattı bizim için son derece önemli" diyen Çelik, "Sınırımızda güvenlik riski yaşamak istemiyoruz" dedi. "Bu tedbirleri alıyoruz diye kimse savaşa girdiğimizi düşünmesin" diyen Çelik, "Savaşa sürüklenmeyelim diye atılan adımlardır bunlar. İnsani yardım koridorunun korunması içindir. Oradaki örgütlerin Türkiye'yi savaş içine çekmesine karşı tedbir niteliğindedir. YPG mesajı almazda daha büyük karşılık verilir" dedi.

KARA HAREKATI MI YAPILACAK?
Ömer Çelik, "YPG terör örgütü olarak orada sürekli mevzi kazanıyor" derken sözlerini şöyle sürdürdü.

"Kara harekatı, Türkiye'nin koalisyon güçleriyle ortak karar vereceği sonuca göre atılacak adımlardandır. Türkiye'ye karşı ulusal güvenlik tehdidi oluşturan örgütlerle yan yana durursanız, Türkiye her türlü tedbiri alır. Ancak kara harekat çok farklı bir durumdur. Türkiye'nin kara harekatı düşüncesi yok. Ancak çeşitli sebeplerle giriliyor, çıkılıyor. En son Süleyman Şah Türbesi gibi. Kara harekatı demek fiili olarak savaşa adım atmaktır.

Alınan tedbirler ulusal güvenliğimiz için, insani koridor için, Türkiye'nin fiili savaş durumuna girmemesi, terör örgütünün bölgeye yerleşmemesi için alınan tedbirlerdir. Bu haritayı okuyabilmek lazımdır. Oldu bittiyle karşılaşmak istemiyoruz, tedbir alıyoruz."

ABD'NİN YPG ISRARI
ABD'nin YPG için "terör örgütü" ifadesini kullanmamasını değerlendiren Çelik, "ABD'nin ısrarı neden? ABD orada kara harekatı yapmak yerine, kendileri hava bombardımanı yaparken, karada burada YPG'yi, yerel unsurları ele alarak yapmak istiyor. Burada araçsal yaklaşıyorlar" dedi. Ömer Çelik, "Tarih boyunca ezilmiş olan Kürt halkının Türkiye'de, Irak'ta kazanımları var. Suriye'de birileri Kürt örgütler eliyle kaznaımları gasp ediyor. Biz Kürtlerin gerçek kazanımlarını, bir takım örgütlerin vekalet savaşında engellemeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)