BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaOmaha Kahini’nin serveti Zuckerberg’i de geçti----

Omaha Kahini’nin serveti Zuckerberg’i de geçti

Omaha Kahini’nin serveti Zuckerberg’i de geçti
28 Ocak 2022 - 15:16 www.finansgundem.com

Efsane yatırımcı Buffett, net servetiyle Mark Zuckerberg’ü geride bıraktı. 91 yaşındaki ünlü yatırımcının istikrarlı bir biçimde dünyanın en zenginleri arasında yer alması değer yatırımlarının gücünü gösteriyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Omaha Kahini olarak da bilinen efsane yatırımcı Warren Buffett’ın serveti Facebook’un Kurucusu Mark Zuckerberg’ü bir kez daha geride bıraktı. Buffett’ın servetindeki bu yükseliş borsa yatırımlarında değer yaklaşımının kalıcı gücünü hatırlatıyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre küresel borsalarda bir süredir teknoloji yatırımlarında düşüşler gözlemleniyor. ABD Merkez Bankası’nın şahin açıklamaları ile birlikte desteklenen teknoloji hisselerindeki düşüşler bu hafta Silikon Vadisi’ndeki zenginlerin yaklaşık 50 milyar dolarlık servetinin silinmesine sebep oldu. ABD’de rekor seviyede yükselen enflasyon ve faiz artışı beklentileri teknoloji hisselerinin ileriye dönük yüksek bilanço beklentilerine darbe vuruyor.

Bloomberg Milyarderler Endeksi’ne göre dünyanın en zengin insanı Elon Musk’ın net serveti Perşembe günü 25,8 milyar azaldı. Milyarderin servetindeki bu kayıp, tarih boyunca görülen en sert dördüncü düşüşü işaret etti. Musk’ın serveti bu yıl 54 milyar dolar azaldı. Eski adı Facebook olan Meta Platforms’un Kurucu Ortağı Mark Zuckerberg’ün servetininse 2022’nin başından bu yana 15 milyar dolar azaldığı diğer bir ifadeyle %12 düştüğü görülüyor.

Endekse göre Buffett’ın net servetininse yıl başından bu yana 2,4 milyar dolar arttığı ve 111,3 milyar dolara ulaştığı görülüyor. Buffett’ın serveti geçtiğimiz Mart ayı sonundan bu yana ilk kez Zuckerberg’ün servetini geride bıraktı. Piyasalardaki son gelişmelerin ardından Buffett’ın serveti Meta CEO’sunu 1 milyar dolar geçti.

Buffett'ın yatırım felsefesinin temel taşı ve Berkshire Hathaway Inc.'in odak noktası olan değerinin altındaki hisse senetleri yıl başından bu yana teknoloji firmalarının ve S&P 500 Endeksinin hisse performansını geride bıraktı. Yıl başından bu yana ABD borsalarının genelinde düşüşler görülmesine karşın değer hisselerindeki kayıp %4,2 oranında kalırken, aynı dönemde S&P 500 Endeksi %9,2, teknoloji hisseleri ise %15 düşüş gösterdi.

91 yaşındaki efsane yatırımcı dünyanın en zengin 10 kişisi arasında yıl başından bu yana servetini büyütebilmeyi başarabilen tek isim. Buffett’ın yatırım firması Berkshire Hathaway’in A sınıfı hisseleri (bu aynı zamanda Buffett’ın servetinin %98’ini oluşturuyor) 1 Ocak’tan bu yana %2,3 oranında değer kazandı.

Buffett'ın milyarderler endeksinin en tepelerinde istikrarlı bir biçimde bulunması, yıllar boyunca hayır kurumlarına bağışladığı para miktarı göz önüne alındığında özellikle önemlidir. Buffett 2006'dan beri Bill & Melinda Gates Vakfı'na yaklaşık 33 milyar dolarlık Berkshire hisse senedi bağışladı. Sadece 127 milyar dolar net servetiyle dünyanın en zengin 4. insanı olan Bill Gates Buffett’ın bu denli yüksek miktardaki bağışlarını geride bırakabildi.

Dünyanın en zengin 500 insanı FED’in beklenen sıkılaştırma politikalarının piyasalara etkisiyle ve ABD’de enflasyonun son 40 yılın en yüksek seviyesinde seyretmesiyle, 1 Ocak'tan bu yana toplam 635 milyar dolar kaybetti.

Borsa devlerinin rekabetinde Buffett öne geçiyor

 

Küresel döviz piyasalarında FED paniği

 

ECB’den ilk faiz artışı 2023’te bekleniyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)