BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinÖlüme bağlı işlemler elektronik ortamda----

Ölüme bağlı işlemler elektronik ortamda

Ölüme bağlı işlemler elektronik ortamda
16 Şubat 2020 - 15:35 www.finansgundem.com

İçişleri Bakanlığı, 'Ölüm olaylarının tespitinin elektronik ortamda yapılabilmesi' uygulamasıyla birlikte 52 günde 2 bin 703 ölüme bağlı tasarruflara ilişkin işlemin, noterlikler tarafından elektronik ortamda gerçekleştirildiğini açıkladı.

Nüfus Hizmetleri Kanunu'nda yapılan değişiklikle birlikte nüfus olayları ve adrese ilişkin dayanak belgesi düzenleyen kurumlara veya dış temsilciliklere İçişleri Bakanlığı tarafından bu belgeleri elektronik ortamda gönderme, ya da tescil yetkisi verildi. Bununla birlikte noterler tarafından ölüm olaylarının tespitinin elektronik ortamda yapılabilmesine olanak sağlandı. Bu kapsamda İçişleri Bakanlığı ile Türkiye Noterler Birliği arasında protokol imzalandı.

Protokolle noterler tarafından gerçekleştirilen ölüme bağlı tasarruf (vasiyet, mirastan feragat veya iptali, ölünceye kadar bakım sözleşmesi veya iptali, mirasçılıktan çıkarma, miras sözleşmesi veya iptali, vasiyetten dönme), işlemleri elektronik ortamda Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi'ne (MERNİS) gönderilerek tescil edilebiliyor. Bildirime konu kişilerin ölümü halinde ise Türkiye Noterler Birliği Bilgi Sistemleri tarafından ölüm olaylarının tespiti artık elektronik ortamda yapılabiliyor.

25 Aralık 2019'da başlayan uygulamayla birlikte 52 günde 2 bin 703 ölüme bağlı tasarruflara ilişkin işlem, noterlikler tarafından elektronik ortamda gerçekleştirildi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)