BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÖlü sayısı 100 bini aştı----

Ölü sayısı 100 bini aştı

Ölü sayısı 100 bini aştı
27 Haziran 2013 - 09:17 www.finansgundem.com

Suriye'deki iç savaşın bilançosu giderek ağırlaşıyor...

Suriyeli muhalifler, iki yılı aşkın süredir devam eden iç savaşta can kaybının 100,000'i aştığını söylediler. Muhalifler,  Lübnan sınırında bir kasabanın Cumhurbaşkanı Beşar Esad'a bağlı birliklerin eline geçtiğini de açıkladılar. Ordunun, Lübnan sınırına 3 km mesafedeki Tel Kalak kasabasını ele geçirmesiyle, birkaç aydır kasabada bulunan isyancılar da bölgeden çekilmek zorunda kaldı. Tel Kalak'ın ele geçirilmesi, bu ay yine Lübnan yakınındaki Kusayr kasabasını isyancıların elinden alarak Homs kenti çevresindeki gücünü pekiştiren Esad için yeni bir başarı olarak görülüyor. Homs, başkent Şam ile Esad'ın memleketi olan Akdeniz kıyısındaki Alevi bölgesi arasında yer alıyor.
Kusayr gibi Tel Kalah da, isyanın ilk dönemlerinde isyancıların savaşçı ve silah takviyesi için yararlandıkları bir noktaydı. Lübnanlı Hizbullah militanlarının da aktif biçimde Esad yanında çarpışmalara katılması, Suriye iç savaşının mezhepsel dinamiklerini daha da ön plana çıkarmış bulunuyor. Şii Hizbullah ve İran, aynı mezhebin kolu olan Suriye  Alevilerine mensup olan Esad'ı destekliyor. Sünni Suudi Arabistan ve Katar gibi Türkiye de, isyancılardan yana tavır alıyor. Ürdün Kralı Abdullah, bir Arap gazetesine verdiği söyleşide, "Artık açıkça belli ki Suriye krizi bir iç savaş olmaktan çıkıp bölgesel ve mezhepsel bir çatışmaya dönüşebilir" dedi.
"Suriye krizinin daha kötüye gitmemesi için Arap ve uluslararası işbirliğinin daha ciddileşmesinin zamanı geldi. Bu durum daha fazla geciktirilemez." 
Ancak soruna çözüm bulunması için ABD ve Rusya'nın girişimiyle "Cenevre 2" adıyla toplanması tasarlanan uluslararası barış konferansının hazırlıkları ise, tarih ve katılımcı ülkeler konusundaki anlaşmazlık nedeniyle umut vermiyor.  Suriye'deki çatışmalar komşu ülkeler Irak ve Lübnan'da da  istikrasızlığa yol açıyor ve mezhep çatışmalarını körüklüyor.
CAN KAYBI
Merkezi İngiltere'de olan Suriye İnsan Hakları Gözlem Örgütü, çarpışmaların şimdiye kadar 100,000'in üstünde cana mal olduğunu açıkladı. Örgüt, ülke içinde güvenlik ve sağlık kaynaklarının oluşturduğu bir haberleşme ağı sayesinde tüm Suriye'den bilgi topluyor.
Ayrıca Esad güçlerinin 10,000 kişiyi tutukladığı,  isyancıların ise 2,500 asker ve milisi esir aldıkları bildirildi. Birleşmiş Milletler Nisan sonunda yaptığı tahminde iç savaştaki can kaybını 93,000 olarak bildirmişti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)