BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÖlü bulunan Aselsan mühendisinin babasından şok itiraf----

Ölü bulunan Aselsan mühendisinin babasından şok itiraf

Ölü bulunan Aselsan mühendisinin babasından şok itiraf
26 Mart 2018 - 10:10 www.finansgundem.com

Çalışırken ölü bulunan Aselsan mühendisinin babasının savcılık ifadesi ortaya çıktı

Savunma sanayi alanında teknoloji üreten ASELSAN'da (Askeri Elektronik Sanayii) çalışırken ölü bulunan Hüseyin Başbilen'in babası Vehbi Başbilen'in "Oğlum ‘ABD’liler peşimde baba, yine beni istiyorlar, bu ikinci isteyişleri. 'Bizimle çalış sana istediğin maaş, koruma, araba, ev...’ diyordu" dediği ortaya çıktı.

Sabah'tan Nazif Karaman'ın haberine göre, 'milli tank projesi'nde çalıştığı sırada 4 Ağustos 2006 günü ortadan kaybolup 2 gün sonra aracında ölü olarak bulunan ASELSAN mühendisi Hüseyin Başbilen'in babası Vehbi Başbilen'in savcılık ifadesi ortaya çıktı. 

Vehbi Başbilen, oğlunun iş seyahati için ara sıra ABD'ye gittiğini, ABD'lilerin kendisini transfer etmek üzere her türlü vatte bulunduklarını öne sürdü. Vehbi Başbilen şunları söyledi: 

"Hüseyin 1996'da ASELSAN AŞ'ye stajyer olarak işe başladı, 1997'de tam işe alındı. Makine mühendisiydi. Hızla yükselip başarılı projelere imza attı. Dizayn ve proje ekibinin başındaydı. Kanas silahları, gece görüş dürbünleri görev yaptığı ve başarı ile bitirdiği projelerdi. Hüseyin en son milli tank projesinin en önemli kilit ismiydi. 

Hüseyin pek çok ülkeye görevli olarak gitmiştir. Amerika, Kanada, Singapur, İngiltere, Fransa, Almanya vb… O grubun sorumlusu idi. Öldürülmeden hatırladığım kadarıyla son gittiği ülke Amerika idi. Eve geldiğinde 'Hoş geldin oğlum, nasıl geçti yolculuk' dediğimde 'Güzel geçti baba, Amerikalılar peşimdeler, yine beni istiyorlar, bu ikinci isteyişleri, bizimle çalış sana istediğin maaş koruma araba ev vb. tekliflerde bulundular' dedi. 'Baba bu vatan benim vatanım ben bu vatana hizmet etmek istiyorum vatanımı çok seviyorum' dedi ve teklifi kabul etmedi."

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • He he 26 Mart 2018 11:00

    Üstad yapma yaa. Amerikalılar bi mühendisi öldürüp tank projemizi iptal mi etmiş oldular? Bunlara inanirsaniz akepe mehape gibi şer odaklarının ekmeğine yağ surersiniz.