BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemOlpak: Dolardaki oynama suni----

Olpak: Dolardaki oynama suni

Olpak: Dolardaki oynama suni
23 Ocak 2017 - 02:34 www.finansgundem.com

MÜSİAD Başkanı Olpak'tan iş adamlarına tavsiye: Hangi para biriminden geliriniz varsa oradan borçlanın. Riskinizi en aza indirirsiniz

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, "Hangi para biriminden geliriniz varsa oradan borçlanın. Riskinizi en aza indirirsiniz" dedi.

Olpak, MÜSİAD Adana Şubesinin bir otelde düzenlenen 21. olağan genel kuruluna katıldı. 

Olpak, 2016 yılının dünya üzerinde düşük büyüme tuzağının konuşulduğu bir yıl olduğunu, Türkiye'deki sıkıntıların dünyada da bulunduğunu, son çeyrekte Türkiye'nin 1,8 küçülürken büyüyen iki ülkenin ABD ve Almanya olduğunu belirtti.

Olpak, 2017'ye ilişkin şahsi değerlendirmeleri yerine üyelerine dönük yaptıkları anket sonuçlarını açıklayacağını ifade etti.

Anketin sonuçlarına göre üyelerin yüzde 38'inin bu yıl yeni yatırım planladığını, yüzde 31'inin yeni istihdam oluşturmayı düşündüğünü anlatan Olpak, "Yüzde 33'ü tasarruflarını artırmayı düşünüyor ki Türkiye'nin en önemli problemlerinden biri tasarruf açığı. Bu konunun bizim çok ciddi şekilde üzerinde çalışmamız lazım. Yüzde 48 de 2017'de daha iyi bir dönem bekliyor." dedi.

Döviz kurundaki hareketlilik

Olpak, kendisine döviz kurlarındaki hareketliliğin sık sık sorulduğunu dile getirdi. Kur tahmininde bulunamayacağını ifade eden Olpak, şunları söyledi:

"Doların bir ayağı dışarıda. Amerikan Merkez Bankası'na etki yapamadığınız ölçü içinde elbette bundan etkilenen durumdasınız. Pasif durumdasınız ama alabileceğimiz tedbirler var. Bir ekonomist gözüyle değerlendirdiğimde dolarda bir oynama var ama aynı dönemde tahvil piyasasında bu oynamayı göremiyorum. Aynı dönem içerisinde ülkenin risk priminde bu oynamayı göremiyorum. Aynı dönem içerisinde yurt dışına dolar çıkışında bu oynamayı göremiyorum. Demek ki biz bu noktada bir takım suni olaylarla karşı karşıyayız."

Olpak, iş dünyası olarak sabretmek kadar çeşitli hazırlıklı davranışlar içinde de bulunmaları gerektiğini belirtti.

"Kendi paramıza sahip çıkma konusunun bir miktar daha üzerine gideceğiz ama bunun sadece tasarruf boyutundan bahsetmiyorum" diyen Olpak, şunları söyledi:

"Artık biraz elimizi vicdanımıza koyalım kendimizi de eleştirelim. Neredeyse pazar alışverişimizi dövizle yapacak bir duruma geldik .Bu noktada Nasreddin Hoca'nın 'Hırsızın hiç mi suçu yoktur' ifadesi vardır. Bizlerin, kendimizin bu konuya ne kadar katkımız olduğu konusunu hakikaten iyi irdelememiz lazım."

Olpak, iş dünyasının ticaretten, yatırımdan para kazandığını, paradan para kazanma durumunda olursa risklerini arttıracağını belirtti.

İş adamlarına tavsiyede bulunan Olpak, "Hangi para biriminden geliriniz varsa oradan borçlanın. Riskinizi en aza indirirsiniz. Aksi takdirde elinizde olmayan imkanlar sebebiyle maalesef kayıplarla karşı karşıya kalıyoruz." dedi.

Anayasa değişikliği

Olpak, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaşan anayasa değişikliğini de değerlendirdi.

Anayasanın bütün milleti ilgilendiren bir konu olduğunu ifade eden Olpak, konunun meclis aşamalarının ardından millete gitme sürecine geçildiğini belirterek, hayırlı olması temennisinde bulundu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)