BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinOlmaz demeyin! Adana'da oldu!----

Olmaz demeyin! Adana'da oldu!

Olmaz demeyin! Adana'da oldu!
20 Haziran 2013 - 13:39 www.finansgundem.com

Adana'da İngilizce öğretmeni bir kadını dolandırdılar!

Adana'da kendini polis olarak tanıtan dolandırıcıların ağına düşen İngilizce öğretmeni 34 yaşındaki Elif Karaçay, bankadan çektiği 27 bin lirayı çöp yığınına bıraktı. parayı alan dolandırıcılar aranıyor. Merkez Çukurova İlçesi Toros Mahallesi'nde oturan Elif Karaçay'ı dün sabah cep telefonundan arayan dolandırıcılar, kendilerini polis olarak tanıtıp, bir operasyon yaptıklarını söyledi. Ardından da Karaçay'ı kendilerine inandırmak için, "Bir şebekenin peşindeyiz. Hesabınızın bulunduğu bankadaki memur da şebekenin içinde yer alıyor. Paranızı sahtesi ile değiştirdiler. Biraz sonra operasyon yapacağız, hemen ne kadar paranız varsa çekip söylediğimiz yere bırak" dedi.
Söylenenleri gerçek sanan Elif Karaçay, görev yaptığı okuldan izin alıp, otomobil ile Atatürk Caddesi üzerinde bulunan banka şubesine geldi. Karaçay'ı telefonda oyalayıp, 3 saat talimatlar yağdıran dolandırıcılar, "Seni adım adım izliyoruz. Sakın kimseye bir şey belli etmeyin. Ekiplerimiz sürekli sizi kontrol altında tutacak, resmi polislerden de yardım istemeyin" diyerek kadına telkinlerde bulundu.
BAŞIMA GELECEĞİ AKLIMA BİLE GELMEDİ
Yazlık ev almak için biriktirdiği 27 bin lirayı bankadan çeken Karaçay, dolandırıcılarla bir süre daha görüştü. Konuşma sırasında telefonuna gelen başka çağrılara cevap vermesine bile izin vermeyen dolandırıcılar, son olarak parayı Atatürk Caddesi üzerinde bir inşaata ait molozların bulunduğu çöp yığınının yanına bırakmasını söyledi. Parayı banka dekontuna sarıp, söylendiği gibi çöp yığınının arasına bırakan Karaçay'ın, "İstediğinizi yerine getirdim" demesi üzerine telefon kapandı. Ardından da parayı bıraktığı yerden uzaklaştı. 10 dakika bekledikten sonra olay yerine dönen Elif Karaçay, parayı yerinde göremeyince dolandırıldığını anlayarak polisten yardım istedi. İhbarı üzerine Karaçay'ın söylediği bölgeyi arayan polis, paranın yerinde olmadığını tespit etti.
Götürüldüğü Emniyet Müdürlüğü'nde ifade veren Karaçay, "Telefondaki ses o kadar ikna edici konuşuyordu ki, hiç aklıma gelmedi. Daha önce bu şekilde dolandırıcılık yapıldığını duymuştum ama benim başıma geleceğini tahmin edemedim. Üzerimdeki kıyafete kadar tarif ettiler. Telefonda 2 kişi vardı. Biri polis, diğeri de komiser idi ve telsiz sesi geliyordu, polis olmadıklarını hiç düşünmedim. Parayı çekmeye giderken gördüm, yolda resmi polisler uygulama yapıyordu ama onlara durumu anlatmak aklıma bile gelmedi. Önce, bankanın Ziyapaşa Şubesi'ne gittim orada para çıkışmadı. Ben de Atatürk Caddesi'ne gittim. Parayı çektim, istedikleri yere bıraktım. Bana, bankadaki paramın sahtesi ile değiştirildiğini söylemişlerdi. Sahte parayı bırakıp kalpazanların yakalanmasını sağlayacak, sonra da paramı geri alacağımı düşündüm. Bırakıp uzaklaştım. Sonra geri döndüğümde genç birisinin alıp gittiğini öğrendim. Basiretim bağlandı" diye konuştu.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)