BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisOliver Kahn gözünü ABD pazarına dikti----

Oliver Kahn gözünü ABD pazarına dikti

Oliver Kahn gözünü ABD pazarına dikti
09 Ağustos 2022 - 15:56 www.finansgundem.com

Kalecilik performansıyla futbol efsanesi olan Oliver Kahn, şimdi de CEO olarak görev yaptığı Bayern Munich’in mali durumunu kurtarmaya çalışıyor. Kahn’ın hedefi ise Amerika Birleşik Devletleri

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Alman futbol devi Bayern Munich İngiltere Premier Lig’teki rakiplerinin yüksek meblağlardaki harcamalarına ayak uydurabilmek için ABD’de büyüme stratejisini hedefliyor.

Bayern Munich’in efsane kalecisi ve CEO’su Oliver Kahn kulübün taraftarlarını sınır ötesine genişletmek istediklerini açıkladı. Kahn kulübün uzun vadede Bundesliga Futbol Ligi’ndeki küresel naklen yayın haklarını desteklemeyi hedeflediklerini söyledi.

Kahn Financial Times’taki açıklamasında, “Bizim görüşümüze göre dünya çapında yeni taraftarları çekebilmek ve taraftar tabanımızı Almanya’nın dışına taşıyabilmek çok önemli. ABD çok fazla taraftarımızın olduğu ve Bayern Munich’in gelecekte büyük bir büyüme öngördüğü ilginç bir pazar” ifadelerine yer verdi.

Sporculuk kariyeri boyunca Bayern’in ve Almanya Milli Takımı’nın kaptanlığını yapan Kahn, yakın zamanda kulübü kısa bir ABD turuna çıkardı. Bayern Munich bu tur süresince Washington eyaletinde DC United takımıyla ve ABD’nin Wisconsin eyaletindeki Lambeau Field’da oynanan maçta 80 bin kişilik taraftarın önünde İngiltere şampiyonu Manchester City takımıyla maç yaptı.

’un derlediği bilgilere göre Bayern'in bu turlardaki asıl amacı, küresel yayın hakları açısından Premier Lig'in çok gerisinde kalan Alman ligine olan ilgiyi artırmaya yardımcı olmak.

Geçen yıl, İngiltere’nin en üst kademe ligi olan Premier Lig’in yayın hakları, ABD'li yayıncı kuruluş NBC tarafından 2,7 milyar dolara altı yıllığına satın alındı. Bu miktar önceki anlaşmanın neredeyse iki katını ifade ediyor. Lig bu anlaşmayla denizaşırı yayın hakları anlaşmalarından yurtiçinde olduğuna göre daha fazla gelir elde eder hale gelecek. ABD'de Bundesliga’nın yayın hakları ise ESPN ile yapılan altı yıllık anlaşma kapsamında yaklaşık 250 milyon dolar değerinde.

Deloitte verilerine göre Bayern geçen yıl yayın hakları üzerinden yaklaşık 254 milyon euro kazandı. Buna karşın aynı yıl Manchester City'de 335 milyon euro, İspanyol devi Real Madrid ise 310 milyon euro naklen yayın geliri elde etti.

Kahn açıklamasında, “ABD'de Bundesliga TV haklarının daha iyi ticarileştirilmesine ihtiyacımız var. Bence bu en önemli nokta. MLS (ABD’nin en üst kademe futbol ligi) kulüplerinin değerlemesine bakarsanız, çok yüksek bir değerlemeye sahipler. Bu, ABD'de futbolun büyüdüğünü gösteriyor” dedi.

ABD, Kanada ve Meksika ile 2026 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak. Real Madrid, Barcelona, Juventus ve Chelsea de bu yaz ABD turu yaptı. Bu da dünyanın en büyük futbol kulüplerinin ABD pazarına girme konusundaki taleplerini gösteriyor.

Bayern, küresel atılımının bir parçası olarak, geçtiğimiz hafta ABD'li teknoloji şirketi Adobe ile çok yıllı bir anlaşma yaptığını açıkladı. Ortaklık, Bayern taraftarlarının internet üzerinden kulüple girdiğini etkileşimi daha iyi kavramak için tasarlandı. Kahn bu ortaklıkla yeni taraftarlara ulaşmanın da hedefleneceğini belirtiyor.

Bayern CEO’su açıklamasında, “Her kulübün ve ligin taraftarları için cazip içerikler üretmesi gerekir, bu sayede futbol eğlence sektöründe öncü bir rol oynayabiliriz. Dünyanın dört bir yanındaki farklı taraftarlar için ayrı içerik oluşturabilmemiz çok önemli. Bu her şeyin anahtarıdır” dedi.

Kahn, Premier Lig'in Alman ligine göre birçok önemli avantajı olduğunu da itiraf etti. Bu Premier Lig’in uzun yıllardır yurtdışına yaptığı yatırımları, İngilizce’yi ve ligin zirvesindeki rekabeti bu avantajlar arasında saydı. Bayern Munich Bundesliga'yı 10 sezondur üst üste kazanıyor.

Bayern efsanesi, “Premier Lig çok heyecan verici bir lig. Sezon başlamadan önce, şampiyonluğu kazanma şansı olan dört veya beş takım olduğunu düşünüyorum. Şu anda Bundesliga'da Bayern Münih olarak çok baskınız. Ama bu Bayern Münih'in sorunu değil, rakiplerimizin sorunu” dedi.

Süper Lig yayın hakkı için yeni imzalar atıldı

 

İngiliz hükümetinden Chelsea'nin satışına onay

 

Premier Lig’de Amerikalı başkan dönemi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)