BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkOlimpiyatların iptal edilmesi Japonya'yı nasıl etkiler?----

Olimpiyatların iptal edilmesi Japonya'yı nasıl etkiler?

Olimpiyatların iptal edilmesi Japonya'yı nasıl etkiler?
28 Şubat 2020 - 15:20 www.finansgundem.com

BNP Paribas ekonomisti Kono, dünyaya yayılan virüs salgını nedeniyle Tokyo Olimpiyatları'nın iptal edilmesi durumunda Japon bankacılık sektörünün ciddi anlamda etkilenebileceğini ifade etti.

BNP Paribas ekonomisti Ryutaro Kono'ya göre, korona virüs Tokyo Olimpiyatları'nın iptal etmeye zorlarsa bu durumun Japonya'nın finansal sistemini sarsabilir ve şok Avrupa borç krizini anımsatabilir.

Kono, gelen turizm harcamalarının kaybına ilave olarak, iptal edilen olimpiyatların turizm ve emlak sektörlerinde sorunlu kredilerde bir sıçramayı tetikleyeceğini bildirdi.

Kono, hükümetin ekonomiye harcama desteği ve zor durumdaki yerel bankalarla kurtarma programıyla yanıt vermesinin gerekeceğini belirtti.

Japonya Merkez Bankası'nın sonunda bankacılık sektörüne negatif oranlarda kredi sağlamak ve daha fazla borsa yatırım fonu satın almak için adım atabileceği belirtildi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)