BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÖldüren korona virüs cezası!----

Öldüren korona virüs cezası!

Öldüren korona virüs cezası!
07 Nisan 2021 - 14:22 www.finansgundem.com

Filipinler'de karantina kurallarını ihlal ettiği belirlenen bir kişiye, polis ekipleri tarafından ceza olarak 300 squat egzersizi yaptırıldığı ve kısa süre sonra da adamın hayatını kaybettiği öğrenildi.

Darren Manaog Penaredondo geçtiğimiz Perşembe günü Cavite eyaletinde yerel saatle 18.00'dan sonra su alırken memurlar tarafından durduruldu. Ertesi gün ise hayatını kaybetti.

BBC'de yer alan habere göre, yaşamını yitiren adamın yakını Adrian Lucena, Facebook'tan Penaredondo'nun öldüğünü doğrularken, Penaredondo ve diğer gözaltına alınanların sokağa çıkma yasağını ihlal ettiği için polisler tarafından squat benzeri egzersiz cezası verildiğini söyledi. 100 ile başlayan hareketler hata yapılınca tekrarlandı ve 300'de tamamlandı.

"BÜTÜN GÜN YÜRÜMEK İÇİN MÜCADELE ETTİ"

CNN Türk'ün haberine göre; Kardeşi, Penaredondo'nun Cuma sabahı 06. 00'da eve acı içinde geldiğini söyleyerek "Bütün gün yürümek için mücadele etti ama sürünüyordu. Ama ciddiye almadım çünkü bunun sadece basit bir vücut ağrısı olduğunu düşünmüştü" dedi.

Penaredondo ertesi gün nefes alamadı ve bayıldı. Kardeşi hemen komşularından yardım etmelerini istedi, ancak çok geçmeden Penaredondo hayatını kaybetti.

Belediye Başkanı Ony Ferrer, polis ekiplerine kapsamlı bir soruşturma yürütmesini emrettiğini söyledi ve iddia edilen cezayı "işkence" olarak nitelendirdi. Ferrer, Bay Penaredondo'nun ailesiyle temas halinde olduğunu ekledi.

AĞIR CEZALAR VE İŞKENCELER

İnsan Hakları İzleme Örgütü, Filipinler'deki kuralı çiğneyenlerin ağır cezalar ve işkencelere uğradığını belirtti. İnsan Hakları İzleme Örgütü, polisin ve yerel yetkililerin insanları köpek kafeslerine kapatma, öğle güneşinde oturmaya zorlanma gibi işkenceler uyguladığını belirtti.

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, Perşembe günü yaptığı bir televizyon konuşmasında vatandaşları tecrit kurallarına karşı gelmemeleri konusunda uyarmış ve "Tereddüt etmeyeceğim. Polise ve orduya emrim eğer şiddet varsa ve hayatlarınız tehlikedeyse vurun" demişti.

Mutant virüsle bulaş oranı Samsun'da ikiye katlandı!

 

Endişelendiren 'korona' açıklaması: Sayı 100 bine dayanacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)