BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemOldu gibi, inşallah horoz ötecek----

Oldu gibi, inşallah horoz ötecek

Oldu gibi, inşallah horoz ötecek
15 Kasım 2014 - 01:27 www.finansgundem.com

"İnşallah 2014 sonu itibariyle cari açıkta %5.3'ü yakalayacağız diyen Bakan Zeybekçi, Denizlispor için de "İnşallah horoz ötecek" dileğinde bulundu

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Bu ülke, kanı emilmeye en müsait ülke olmuş yıllar boyu.  Şu andaki ortam sülüğün emmesi için uygun bir ortam değil" dedi.

Zeybekci, Denizlim Derneği tarafından düzenlenen Meserret Sohbetleri'nde yaptığı konuşmada, ekonomik göstergelerde bir önceki döneme göre kötü denilebilecek bir şey bulunmadığını ve revizyonların hep iyi yönde olduğunu söyledi.

Cari açık beklentisine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Zeybekci, "Cari açığın milli gelire oranın yüzde 7,9 iken 2014 sonu itibariyle 6,4 olursa çok büyük başarı olur, hedefimiz buydu. İnşallah 2014 sonu itibariyle yüzde 5,3’ü yakalayacağız. Cari açığını geçen seneye göre iyileşmesi yüzde 37,5. Dış ticaret açığımız muhteşem şekilde daralıyor. İhracatın ithalatı karşılama oranı yüzde 70’lere geldi" diye konuştu.

Türkiye’nin katlanmaması gereken bir faiz oranı ile karşı karşıya olduğunu ifade eden Zeybekci, reel sektörün, üreticinin, ihracatçının yüzde 12-14’ler düzeyindeki faiz oranlarıyla iş yapmak durumunda kaldığını söyledi. Zeybekci, şunları kaydetti:

"Bu çok yüksek bir faiz, katlanılabilir bir Faiz değil. Milli gelirin yüzde 15’i faize gidiyordu şimdi 2,5’lar seviyesinde faize gidiyor. Biz bu kadar düşmesine rağmen buna razı değiliz. 2023 hedeflerine ulaşmak için bizim böyle maliyetlere katlanma lüksümüz yok. Bu ülke, kanı emilmeye en müsait ülke olmuş yıllar boyu. Şu andaki ortam sülüğün emmesi için uygun bir ortam değil."

EGE BÖLGESİ VE DENİZLİ'YE YÖNELİK PROJELER

Denizli’nin bir dünya şehri haline geldiğini dile getiren Zeybekci, Denizli’nin aynı zamanda siyasette de lider şehirlerinden biri olmasını amaçladıklarını söyledi.

Denizli’nin zengin traverten kaynaklarına sahip olduğuna işaret eden Zeybekci, çevresindeki antik kalıntılar da düşünüldüğünde şehrin kültür ve tarihte dünyada bir numara olabileceğini vurguladı. Zeybekci, dünyanın en büyük antik müzelerinden birini Denizli’de kurabilmenin olanakları bulunduğunu belirtti.

Zeybekci, Denizli ve Ege Bölgesi’ne yönelik hedefleri arasında Expo Ege’ye ev sahipliği yapmak, Antalya-Nevşehir-Denizli-İzmir’in hızlı trenle birbirine bağlanması, Antalya-İzmir otoyolu ve Pamukkale Ovası’nın Aydın’a kadar jeotermal imkanlarla seralar ovasına dönüştürülmesi projelerini hayata geçirmek olduğunu dile getirdi.

Kendilerine iletilen taleplere ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Zeybekci, "Bugüne kadar ‘bakalım, bir inceleyelim’ şeklinde bir yaklaşımımız olmadı. Yaparız dediysek Allah mahcup etmedi. İnşallah bu şekilde de devam edeceğiz” dedi.

Nihat Zeybekci, Denizlispor'un tekrar Spor Toto Süper Lige dönmesine yönelik beklentilerin dile getirilmesine karşılık, "Bu sefer sanki tutturduk, oldu gibi. Artık kulübün futbolculara borcu yok, diğer borçlarını da ödüyor. Performansı da fena değil. İnşallah horoz ötecek" diye konuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)