BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporOlcay'dan ilginç şampiyonluk açıklaması----

Olcay'dan ilginç şampiyonluk açıklaması

Olcay'dan ilginç şampiyonluk açıklaması
17 Ekim 2014 - 20:44 www.finansgundem.com

Beşiktaş'ın başarılı yıldızı Olcay Şahan, şampiyonluk için ilginç açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş'ın milli futbolcusu Olcay Şahan, şampiyonluk için iddialarını vurgulayarak, "Şampiyon olabileceğimizi düşünmüyorum, olacağımızı biliyorum. O kadar iddialıyım" dedi.

Lig TV'ye açıklamalarda bulunan Olcay, bu sezonki hedefleri, takımın ve kendisinin performansı, A Milli Futbol Takımı'nın durumu hakkında değerlendirmeler yaptı.

Sezon sonunda Spor Toto Süper Lig'i şampiyon tamamlayacaklarını iddia eden Olcay, "Şampiyon olabileceğimizi düşünmüyorum, olacağımızı biliyorum. O kadar iddialıyım. Arkadaşlık demiyorum, bu takımda çok büyük kardeşlik var. Herkes birbirine yardım ediyor" diye konuştu.

Kariyeri hakkında çok fazla düşünmediğini anlatan Olcay, "Tek hedefim var, o da şampiyonluk. Geleceği çok düşünmüyorum çünkü bu sezon şampiyon olmamız, Beşiktaş için çok önemli. Bu sezon şampiyon olursak yeni stadımız Vodafone Arena'da arka arkaya şampiyon olacağımıza inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Siyah-beyazlı futbolcu, Avrupa'da bu sezon başarıya ulaşabileceklerini kaydederek, "UEFA Avrupa Ligi'nde başarılı olabileceğimize inanıyorum. Arsenal ve Tottenham Hotspur'a karşı nasıl bir takım olduğumuzu gösterdik. Böyle devam edersek, UEFA Avrupa Ligi'nde finale kadar çıkabileceğimizi düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"Şampiyon olacak bir kadro var"
Siyah-beyazlı takımın, ilk geldiği sezona göre daha kaliteli olduğunu dile getiren deneyimli futbolcu, şöyle devam etti:

"Takım kalitesi ve oyuncu kalitesi daha fazla. Şu anda şampiyon olacak bir kadro var. Stoperimiz sakatlandığında kimin oynayacağını bilemiyorduk. Şimdi ise sakatlarımız yine var, çok üzgünüz ama yerine kimin oynayacağı düşüncesi yok. Türkiye'nin en iyi stoperleri bizde oynuyor. Sosa sakat, yerine Oğuzhan oynayacaktı ama o da sakatlandı. Onların yerine Kerim Frei var. Sonuçta kalite üst düzeyde olduğu için iyiyiz."

Milli oyuncu, her maçı ayrı ayrı düşündüklerini belirterek, "Takımda şampiyonluk konuşuluyor ama biz maç maç düşünüyoruz. Şu anda çok zorlu bir Sivasspor maçımız var. İç saha maçı olmasına rağmen deplasmanda oynayacağız. Belki bizim için daha pozitif olabilir. Ankara'da taraftarlarımızın bizi destekleyeceğine inanıyorum. O maçı deplasmanda oynadığımız halde taraftarlarımızın desteğiyle içeride oynuyormuş gibi hissedeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

"Atatürk Olimpiyat Stadı negatif enerji veriyor"
Olcay Şahan, Beşiktaş'ın iç saha maçlarını oynadığı Atatürk Olimpiyat Stadı'nın kendilerini olumsuz etkilediğini bildirdi.

Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki havanın çok kötü olduğunu belirten Olcay, "Atatürk Olimpiyat Stadı'nda henüz mağlubiyetimiz yok ama oradaki hava çok kötü. Maça giderken taraftarların hissettiğinin aynısı yaşıyoruz. Herkes 'Olimpiyat'a mı gideceğiz' diyor. Bu durum negatif enerji veriyor. Konsantrasyonumuz düşüyor. Taraftarlarımız stada gelmeyip tribün boş kalınca daha çok üzülüyoruz. Zemin şartları çok kötü. Bizim oynayabileceğimiz en kötü yerdi. O sorunu da çözdük" şeklinde konuştu.

"Galatasaray yerine Beşiktaş'ı seçtim"
Olcay Şahan, 2012-2013 sezonundan önce Galatasaray ve Beşiktaş'tan transfer teklifi geldiğini ancak daha az bonservis ücreti vermesine rağmen siyah-beyazlı takımı seçtiğini söyledi.

Teknik direktör Stefan Kuntz ve eşinin Beşiktaş'ı seçmesinde etkili olduğunu anlatan Olcay, şöyle devam etti:

"O dönem Galatasaray, daha çok bonservis vermişti. Ben Galatasaray'a gitmeye o kadar da niyetli değildim. Beşiktaş'ta forma giyme ihtimalimin daha fazla olduğunu düşünmüştüm. Stefan Kuntz, durumu karısına anlatmış. Hanımı da 'Sen kafayı mı yedin? Hayatının en güzel günlerini yaşadığın yerden teklif geliyor ve sen onun önünü kapatmak mı istiyorsun. Çantasını toplayıp, Beşiktaş'a imza atsın. Orada başarılı olur, Olcay'ın önünü kapatma' demiş."

Kanat oyuncusu olduğu için bir sezonda toplamda 20 gole ulaşmasının zor olduğunu kaydeden siyah-beyazlı futbolcu, "UEFA Avrupa Ligi, Türkiye Kupası ve ligde toplamda 15 gol atabileceğimi düşünüyorum. Benim gözümde gol atmak başarı değildir. Tabii ki gol atarak takıma faydalı olabiliyorsam mutlu olurum. Bu sezon 3 kulvarda mücadele ediyoruz. Buraya kupalar getirmek istiyoruz. Bunu başarabilirsek, kaç gol attığımın önemi yok. Bu sene bizim sezonumuz olacak" ifadelerini kullandı.

A Milli Takım'ın Avrupa Şampiyonası Elemeleri'ndeki performansı
A Milli Futbol Takımı'nın 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'nda gösterdiği performansı değerlendiren Olcay, ay-yıldızlı ekip olarak bazı şanssızlıklar yaşadıklarını aktardı.

Deneyimli oyuncu, gruptan çıkma adına şanslarının devam ettiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Son iki maçta çok büyük şanssızlık yaşadık. Çek Cumhuriyeti maçında iyi oynadık ve hiç pozisyon vermeden 1-1 oldu. Sonra ikinci yarının başında 2-1 geri düştük ve dengemiz bozuldu. Letonya maçında da her şey normal giderken, çok gol kaçırdık. Golü attıktan sonra şanssız bir anda beraberlik golünü yedik. Şansımızın devam ettiğini düşünüyorum. Kalan 7 maçta 18 puan almamız gruptan çıkmamıza yetebilir. Yeni sistemde üçüncü de play-off oynuyor. Hollanda ile final maçlarına çıkacağımızı düşünüyorum."

Grupta 7 maçın kaldığını hatırlatan Olcay Şahan, "İzlanda'nın bize ve Hollanda'ya karşı kazanması çok büyük sürpriz. Onlar da bizim gibi 2-3 maçta 1 puan alacaklardır. Biz de o zaman puanları dengeleyeceğiz. Sonuçta 7 maç var ve her şey ortada. Tabii ki rakiplerimizin avantajı var ama biz kendimize inanıyoruz. Dünya Kupası elemelerindeki gibi bir seri yakalayacağımızı düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Çek Cumhuriyeti maçında Türkiye filelerini havalandıran takım arkadaşı Tomas Sivok'u tebrik eden Olcay, "Sivok, bize karşı hayatının futbolunu oynadı. Çok iyi performans gösterdi. O da bana katılıyor ve şansımız olduğunu düşünüyor" şeklinde konuştu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)