BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemOkulda 'tel örgü arası' beslenme saati----

Okulda 'tel örgü arası' beslenme saati

Okulda 'tel örgü arası' beslenme saati
09 Ekim 2016 - 20:17 www.finansgundem.com

Bursa'da tam gün eğitim veren Şehit Onbaşı Tolga Taştan İlkokulu’nda okulda ücretli yemek servisine katılmayan ve kantini de tercih etmeyen öğrencilere yemek getiren veliler OHAL nedeniyle okula alınmayınca tel örgüler arasından ’yemek servisi’ yapıyor

Merkez Osmangazi İlçesi İstiklal Mahallesi’nde bulunan Şehit Onbaşı Tolga Taştan İlkokulu yönetimi, okulda aylık 110 lira karşılığında öğrencilere de yemek servisi vermeye başladı. Yöneticiler, yemekhaneye gelmeyen öğrencilerden kantini kullanmalarını istedi. Geçen yıllarda yemeğe evlerine giden öğrencilerin bu yıl öğle tatilinde okul dışına çıkmalarına izin verilmedi.

Okulda tel örgüler arasında yemek saati

Yemekhanedeki servisin iyi olmadığını kantinin pahalı olduğunu öne süren veliler, öğle tatilinde çocuklarına yemek getiriyor. Okula alınmayan yemek getiren veliler, yiyecekleri tel örgüler arasından çocuklarına veriyor. Bazı veliler ise yanlarında getirdikleri sulu yiyecekleri tel örgüler arasında kaşıkla çocuklara yediriyor. Geçen yıl bu sıkıntıları yaşamadıklarını belirten veliler, şöyle dedi:

"Geçen sene idareciler öğlen tatilinde evleri yakın olan velilere, çocuklarını karınlarını doyurmaları için evlerine gönderiyorlardı. Buna izin veriyorlardı. Sorun yoktu. Bu yıl ise OHAL’den dolayı güvenlik önlemi aldıklarını gerçekçe gösterip bizleri okula sokmuyorlar, çocuklarında evlerine gitmelerine izin vermiyorlar. Bizleri yemekhaneye ve kantine yönlendiriyorlar. Buradaki yiyecekler hem güzel değil hem de pahalı. Yaklaşık 150 aile zorunlu olarak çocuklarına tel örgüler arasında yiyecek veriyor. Kışın ne yapacağız onu düşünüyoruz."

Okulda tel örgüler arasında yemek saati

OHAL KAPSAMINDA ALINAN KARAR UYGULANIYOR

Bursa Milli Eğitim İl Müdürlüğü yetkilileri, okullara velilerin girmesine veya öğrencilerin öğle tatilinde evlerine gitmelerine OHAL kapsamında alınan karar gereği izin vermediklerini söylediler. Yetkililer, "Bu uygulamaya, öğrencilerin ve okulun güvenliği için OHAL kapsamında alındı. Geçici bir uygulama bunu söyleyebiliriz" dedi.

Toplam 24 derslik, 34 öğretmen ve 547 öğrencinin eğitim gördüğü Şehit Bakım Onbaşı Tolga Taştan İlkokulu’nda saat 09.10’da başlayan tek eğitim saat 14.30’da sona eriyor. (DHA)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)