BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemOkula gidilen gün sayısı azalacak mı?----

Okula gidilen gün sayısı azalacak mı?

Okula gidilen gün sayısı azalacak mı?
01 Ekim 2021 - 06:58 www.finansgundem.com

Milli Eğitim Bakanı Özer, katıldığı programda eğitim gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu, "Okullar kapanacak mı?", "Okula gidilen gün sayısı azalacak mı?" sorularına yanıt verdi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, sistem belli bir takvim içinde işlediğini belirterek, "Sorunlu sınıflar 14 gün ara verdi, sonra yeniden devam ettiler. Müdahale problemin olduğu yerde yapılacak. Vaka olan yerlerde ara veriyoruz. Bizde örneğin aşı zorunlu değil gönüllüğe dayalı. Bazı ülkelerde öğretmenler için aşı zorunlu. Bizim geliştirdiğimiz sistemde okul kapatma yok, sınıf kapatma var." ifadelerini kullandı.

"ŞU ANDA TOPLUMDA EN GÜVENİLİR YER OKULLAR"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıkladığı verileri değerlendiren Bakan Özer, "Bakan Koca'nın açıkladığı veriler, dünya ile paralel. Amerika'da yayınlanan veriler, aslında yüz yüze eğitim için olan kaygılar, beklenenin çok daha altında. Şu anda Amerika'da okulların yüzde 2'si kapalı. Şunu net olarak göstermek lazım, şu an toplumda en güvenli yerler okullar." dedi.

"KAPANAN SINIFLAR GÜN GEÇTİKÇE AZALIYOR"

Bakan Özer, şu ifadeleri kullandı:

"Toplumda vakalar arttığı zaman bizim kapanan sınıflarımız da artıyor tabi. Bulaşın okuldan kaynaklandığı ile ilgili bir veri yok. Virüs okulu seçmiyor. Önemli olan kurallara uymak.

Negatife düşme sıklığı giderek artıyor. Kapanan sınıflar gün geçtikçe azalıyor. Türkiye'de kapanan sınıf oranları düşük. Türkiye'de kapanan sınıf oranları düşük. Toplumdaki artan vaka sayıları gecikmeli olarak yansıyor tabloya. Bu oran gittikçe düşüyor.

Önemli olan açık olan okulların varlığını sürdürmesi. Öğrencilerimizin çoğu aşılanmış. Ne aşı ne PCR zorunluluğu var, buna rağmen öğrenciler okulda kalabilmek için aşılarını olmuşlar.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • SAIT01 Ekim 2021 14:52

    ÇALIŞANLAR İÇİNDE MESAİ SAAT VE GÜNLERİ AZALTILSIN

  • Mucise Reis ;)01 Ekim 2021 09:38

    Ben önlem almıyorum, ama okullar açık olacak kararı alıyorum. kış ayı yekınce nezle, grip, öksürmeler, hıcam başım ağrıyor, vb. vb. kişisel işakyetler ben görücem o okullar nasıl açık kalacak ? sınıfda bir öğrenci. kışın heryer kapalı, buz gibi sınıflar HHHAAAPPŞUUUUU dediğinde ortalığa, neler olacak ??? bu işler kalabalık sınıflarla olmaz. pcr test ettım, sınıfı kapadım demekle olmaz. acilen, as sayıda sınıflar oluşmalı. acilen, eğitim gün sayısı miniklerde falza, ama ergenleği yakınlarda azaltılmalı. cumartesi günü eğitime dahil olmalı. ama çocuklar gıye haftada 4 gun ders yapmalı. okullar bölünmeli, sayı en aza inmeliki, AAA bakan çalıştı DİYELİM. BEN AÇIK OLACKA DİYORUM, AÇILSIN OKULLAR... eeee okulları ben açık tuttum alkışlar bana : )) ee ne yaptın  hacı ? ne yaptın ? maskemı verdın, hijyenmı verdın, temızlık detarjanmı gonderdın? hadememı tuttun ? vb.vb. KIŞ GELİOR, O ZAMAN nezle grip hapşuruk soğuk...

  • Veli01 Ekim 2021 08:43

    Okullar sçıldığından beri medyada sürekli olarak okullar kapanacak mı? Sorusu gündemr taşınıyor, okullar neden kapansın nedir bu algı zaten 1,5 yıl kaybettik bir gün dahi kaybedecek lüksümüz yok, online eğitimin tamamen fiyasko olduğunu hepimiz gördük bırakın da çocuklar okullarına devam etsin, Bütün yerler kapansa da açık bırakılması gereken tek yer okullar olmalı ve artık kapanma gündemden düşmelidir, özel okullar bu iştem iyi kar etti sanırım en çok ta bunu onlar istiyordur.

  • Mucise Reis ;)01 Ekim 2021 09:41

    Herkes okular açık olsun ister. Sen okulları 20 kişilik sınıf yaptın. klmaları taktık, özel havalndırma sistemi kurdun, öğretmen sayısını arttırıp kaliteyi arttırdın, tuvaletler yıkanıp dezenfekte oluyor, hademe sayısı yeterlı okullar hergun 2 kez hijyen oluyor dedinde, millet okullar kapansın mı dedi ? Veliler okullarını görüyor, öğretmenlere sokuyor, hademelerle konuşuyor, okul eksiklikleri kendilerine nakit para bağışı yada şunu bunu al olarak dönüyor... yani Bakan bey konuşsada, veliler gerği gözleri ile bilip konuşuyor. anca öğretmen ve hademelere sağlıkçılar gibi konuşma yasağı, ceza puanı getirirler. icraatları bu. yoksa kims eokul kapansınistemez. ama sağlık çok önemli. Bilinmeyen vir virüs var hayatımızda. önlemde şart.