BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemOkul sütü ihalesi onay alamadı----

Okul sütü ihalesi onay alamadı

Okul sütü ihalesi onay alamadı
14 Kasım 2013 - 12:08 www.finansgundem.com

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, okul sütü ihalesinin onaylanmadığını bildirdi

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, okul sütü alımı önümüzdeki günlerde yeniden ihale edilecek.
Bakanlık açıklamasında şu bilgiler verildi:
"2013-2014 Eğitim ve Öğretim yılının ikinci döneminde dağıtımı yapılacak Okul Sütü İhalesi 12 Kasım 2013 tarihinde yapılmıştır.
Yapılan ihalede 7 coğrafi bölgemiz 4 kısım olarak belirlenerek her kısım için veya birden çok kısımlara teklif verme imkanı sağlanmıştır, istekliler tarafından kısımlar ortalaması olarak 57,53 Kuruş birim teklif verilmiştir.
2013 yılının Ocak ayında yapılan Okul Sütü İhalesinde kısımlar ortalaması olarak 45,38 kuruş birim teklif verilmiş ve bu teklif üzerinden mal alım işi tamamlanmıştır. Aynı yıl içerisinde yapılan her iki ihale arasında % 27 oranında bir fark bulunmaktadır.
Üretim maliyetleri, lojistik masrafları ve enflasyon oranları beraber değerlendirildiğinde aradaki farkın normal olmadığı değerlendirilmiştir. Kamu yararı gözetilerek yapılan ihale bu nedenle onaylanmamıştır. 2013-2014 Eğitim Öğretim yılının ikinci döneminin ilk gününde okullarımızda sütlerin bulunmasını sağlayacak şekilde önümüzdeki günlerde okul sütü alımı yeniden ihale edilecektir."
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)