BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemOkul çağındaki çocuklara süt desteği çağrısı ----

Okul çağındaki çocuklara süt desteği çağrısı

Okul çağındaki çocuklara süt desteği çağrısı
10 Eylül 2022 - 08:38 www.finansgundem.com

Tohum Platformu Kurucusu Ataman, düşük gelirli ailelerin çocukları beslenemiyor. Okul çağındaki çocukların beslenebilmeleri için en az 6 milyon yoksul aileye okul sütü desteği verilmesi çağrısında bulundu.

Önümüzdeki pazartesi günü okulların açılmasıyla 18 milyon çocuk ilk ve orta öğrenime başlayacak. Ancak okul çağındaki çocukların temel besin kaynağı olan süt, peynir ve et gibi temel gıdalarda tehlike çanları çalıyor. Tohum Platformu Kurucusu Mine Ataman, başta asgari ücretli aileler olmak üzere yoksul ailelerin okul çağındaki çocuklarına acilen süt desteği verilmesini istedi.

Sözcü'den Erdoğan Süzer imzasıyla yer alan habere göre; Tohum Platformu Kurucusu Mine Ataman, bu yıl geçen yıldan 200 bin ton daha az süt üretildiğini, sütle birlikte peynir ve et üretiminin de azaldığını söyledi. “Okullar açılıyor, ders zili çalıyor. Ancak sadece okul zili çalmıyor, süt üretiminde de tehlike çanları çalıyor” diyen Ataman, “Çocuklar sabah süt içmeden, peynir yemeden okula gidecekler, akşamları yoğurt yiyemeyecekler, et zaten yok” dedi.

KISA VADELİ POLİTİKALAR ÜRETİCİYİ ÖLDÜRÜYOR

Mine Ataman, et ve sütte yaşanan sıkıntılarda ithalatın önünü açan politikaların büyük etkisi olduğunu da belirtti. Tarım Bakanlığı'nın seçimlerin öncesinde et ve süt fiyatlarındaki artışı frenlemek için önce 150 bin besi hayvanı ithalatına izin verdiğini ifade eden Ataman, “Ancak sonra hızlı bir operasyonla ithalat başvurusu yapan herkese 300 bine kadar, yani neredeyse sınırsız ithalat izni verildi. Ölüm döşeğindeki hayvancılığa bir darbe daha geldi. Kısa vadeli politikalar üreticiyi öldürüyor” diye konuştu.

6 MİLYON YOKSUL AİLEYE ACİL SÜT DESTEĞİ

Mine Ataman, okul çağındaki çocukların beslenebilmeleri için en az 6 milyon yoksul aileye okul sütü desteği verilmesi gerektiğini söyledi. Çalışanların yarıya yakınının asgari ücretle ya da asgari ücrete yakın maaşla geçim mücadelesi verdiğini belirten Ataman, “Düşük gelirli ailelerin çocukları beslenemiyor. Bu durum çocuklarda büyüme geriliğine yol açıyor. Sağlıksız ve yetersiz beslenme gelişme çağındaki çocukları tehdit edecek düzeye geldi. Acilen okullarda süt dağıtımına başlanmalı” dedi.

Çocuğunda demir eksikliği olanlar dikkat!

Çocuğunuzu seviyorsanız bunu asla yapmayın

Toplanan inek sütü miktarı arttı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)