BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiOktay: Orta Vadeli Programı Eylül'ün ilk yarısında yayımlamayı planlıyoruz----

Oktay: Orta Vadeli Programı Eylül'ün ilk yarısında yayımlamayı planlıyoruz

Oktay: Orta Vadeli Programı Eylül'ün ilk yarısında yayımlamayı planlıyoruz
23 Ağustos 2021 - 10:44 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Eylül ayının ilk yarısında 2022-2024 dönemini kapsayacak Orta Vadeli Programı yayımlamayı planladıklarını söyledi.

Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşiyor. EKK'da ekonominin yeni yol haritası ele alınıyor.

Toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ve ilgili kurumların yetkilileri katılıyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, basına açık bölümde şöyle konuştu:

Aldığımız tedbirler sonucunda hem cari açıkta hem de enflasyonda yılın ikinci yarısında olumlu gelişmeler öngörüyoruz.

Yıl sonu itibarıyla ihracatımızın 200 milyar doların üzerinde gerçekleşeceği yönünde güçlü göstergeler mevcut. Hedefimiz 210 milyar dolar civarında ihracata ulaşmaktır.

OVP halkımızın refahını artıracak ekonomik ve sosyal politikalar olacak şekilde sürdürmekteyiz

EKK toplantımızda makro tahminleri ve ekonomimizin yeni yol haritamızı ele alacağız.

Eylül ayının ilk yarısında 2022-2024 dönemini kapsayacak OVP'yi yayımlamayı planlıyoruz.

RESMİ GAZETE'DE YAYINLANMIŞTI

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle "Ekonomi Koordinasyon Kurulu" ve "Fiyat İstikrarı Komitesi" kurulmasına ilişkin karar 30 Haziran'da Resmi Gazete'de yayımlanmıştı.

Buna göre, ekonomi politikalarının eşgüdüm içerisinde daha bütüncül bir yaklaşımla oluşturulmasını ve daha etkin uygulanmasını sağlamak, ekonomik istikrarla ilgili gelişmeleri izlemek ve değerlendirmek üzere Ekonomi Koordinasyon Kurulu kurulduğu belirtilmişti.

Kurul, Cumhurbaşkanının görevlendireceği Cumhurbaşkanı Yardımcısı başkanlığında, Hazine ve Maliye Bakanı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı, Tarım ve Orman Bakanı, Ticaret Bakanı ve Strateji ve Bütçe Başkanı'ndan oluşuyor.

Ekonomi Koordinasyon Kurulu, toplantılarını aylık olarak gerçekleştirecek ve çalışmaları hakkında üç ayda bir rapor hazırlayacak.

Ekonomi Koordinasyon Kurulu ilk toplantısını bugün yapacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)