BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemOkmeydanı'nda ortalık karıştı----

Okmeydanı'nda ortalık karıştı

Okmeydanı'nda ortalık karıştı
11 Mart 2015 - 19:27 www.finansgundem.com

Berkin Elvan'ın ölüm yıldönümü nedeniyle düzenlenen anma töreninin ardından Okmeydanı karıştı...

Gezi Parkı protestoları sırasında başına isabet eden gaz fişeği ile yaralanan ve 269 gün sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın birinci ölüm yıl dönümünde Okmeydanı'nda, vurulduğu yerde anma töreni yapıldı. Törenin Feriköy Mezarlığı'na yürüyüşe geçen gruba polis izin vermeyerek, müdahale etti. Polisin biber gazı ve tazyikli su ile müdahalesi ile grup, ara sokaklara dağıldı. Sokak aralarına barikatlar kuran göstericiler polise, molotof kokteyli, havai fişek ve taş attı. Çevrede bulunan bazı vatandaşlar ise biber gazından etkilendi. Polisin, ara sokaklardaki göstericilere müdahalesi devam ediyor.

Gezi Parkı merdivenlerinde müdahale
Öte yandan olaylarında hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ölüm yıldönümü nedeniyle yaklaşık 10 kişilik grup, Gezi Parkı merdivenlerinde eylem yapmak istedi. Pankart açan grup, merdivenlere de kırmızı boya döktü. Polis, gruba müdahale etti. Grup üyeleri yaka paça gözaltına alındı.

BERKİN ELVAN ANILIYOR
Çeşitli gruplar ve topluluklar'ın öncülüğünde çok sayıda kişi ölüm yıl dönümünde olayın meydana geldiği Okmeydanı Mithatpaşa Sokak'ta Berkin Elvan için bir araya geldi. Sokak, Berkin Elvan'ın resimleriyle donatıldı. Vurulduğu yere konan bir masa üzerine bırakılan ekmek, karanfiller dikkat çekti. Aralarında Grup Yorum üyeleri, Efkan Şeşen, Hilmi Yarayıcı gibi sanatçılar ile tiyatrocuların bulunduğu Sanat Meclisi üyeleri'nin gelmesiyle anma programı saat 12.00 sıralarında başladı. İlk olarak Berkin Elvan için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ardından mahalle arkadaşları, Berkin için yazdıkları şiiri okudular. 
Grup Yorum üyeleri Berkin Elvan için besteledikleri 'Uyan Berkinim uyan' adlı türküyü ve 'Uğurlama' türküsünü kalabalık grup ile birlikte seslendirdiler. 

"KATİLLER BULUNANA KADAR TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"
Anma törenine, CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur da katıldı. Onur, burada yaptığı konuşmada Berkin Elvan'ın sesinin yankısının sonsuza kadar süreceğini söyledi. Sanat Meclisi'nin Berkin Elvan için hazırladığı kısa filme değinen Onur, "Bu videoda ne istediler? Sadece Berkin'in katillerinin bulunmasını istediler. Berkin'i vuranların katillerinin bulunmasını istiyoruz. Sanat Meclisi burada ancak illetin meclisi yok. Milletin Meclisini temsilen ben varım ancak çok utanıyorum. Keşke milletin meclisi burada katili bulmuş olarak bulunsaydı. O meclisin mensubu olmak tabi ki çok büyük onur ancak böyle günlerde çok büyük de utanç oluyor. O katiller bulunana kadar takipçisi olacağız" dedi. 

Anma programına Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan ile annesi Gülsüm Elvan, katılmadılar. Okmeydanı'ndaki anmanın ardından gruplar , Berkin Elvan'ın Feriköy'deki mezarına doğru yürüyüşe doğru geçti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)