BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemOGS cihaz bedeli iade edilmeyecek----

OGS cihaz bedeli iade edilmeyecek

OGS cihaz bedeli iade edilmeyecek
20 Nisan 2022 - 06:44 www.finansgundem.com

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, yaklaşık 1.2 milyon kişinin merakla beklediği OGS sorusunu yanıtladı. Karaismailoğlu, 40 dolar tutarındaki cihaz bedelinin iade edilmeyeceğini açıkladı


Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, otoyol ve köprü geçişlerinde kullanılan ücret ödeme sistemlerinden Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) cihazları için ödenen güvence bedelinin cihaz sahiplerine iade edilmeyeceğini açıkladı. Yaklaşık 1 milyon 200 bin vatandaş, iki aydır bu haberi bekliyordu.

Cihaz başına 40 dolar ödenmişti

Karayolları Genel Müdürlüğü, Şubat ayında yaptığı açıklamada 31 Mart’tan itibaren yeni uygulamaya geçileceğini ve uygulama kapsamında otoyol ve köprü geçişlerinde OGS’nin kaldırılacağını, artık yalnızca Hızlı Geçiş Sistemi’nin (HGS) kullanılacağını açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından gözler, OGS kullanmak için belirli bir depozito (güvence bedeli) karşılığında cihaz alan vatandaşların ödediği paraların iade edilip edilmeyeceğine çevrilmişti. Cihazlarını Ziraat Bankası, Vakıfbank, İş Bankası, Denizbank ve Garanti BBVA aracılığı satın alan vatandaşlar, cihaz başına 40 dolar civarında ücret ödemişti. Yeni kararın ardından cihaz bedelinin iadesi için bankalara başvuran vatandaşlara, bankalardan verilen yanıtta "Ödediğiniz depozito değil, cihaz bedeli" denilmişti. Tepkiler üzerine açıklama yapan bakanlık yetkilileri ise "Cihaz bedeli geri de verilebilir, HGS hesabında bakiye olarak kullanımına da açılabilir. Ama gecikmeksizin, bu durumla ilgili vatandaşlarımız bilgilendirilecek" açıklamasını yapmıştı.

Cihaz bedeli ve fiyat farkı iade edilmeyecek

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut da, OGS cihaz bedeli konusunu Meclis gündemine taşıdı. Bakan Adil Karaismailoğlu’nun yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi sunan Bulut, söz konusu bedelin iade edilip edilmeyeceğini sordu. Soru önergesini yanıtlayan Karaismailoğlu, "OGS cihazı yerine ücretsiz olarak HGS etiketi verileceği için OGS cihazı alınırken ödenen cihaz bedeli ile OGS-HGS ürünleri arasındaki fiyat farkı iade edilmeyecektir" ifadesini kullandı. (DW Türkçe)

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)