BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÖğretmenlerle ilgili önerge reddedildi----

Öğretmenlerle ilgili önerge reddedildi

Öğretmenlerle ilgili önerge reddedildi
06 Ekim 2022 - 00:26 www.finansgundem.com

İYİ Parti'nin, öğretmenlerin saygınlığının artırılması, hak ettiği değerin verilmesi adına alınması gereken tedbirleri araştırmak için meclis araştırması açılması talebi AK Parti ve MHP'nin oyları ile reddedildi

TBMM Genel Kurulu'nda İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk tarafından “Öğretmenlik mesleğinin hak ettiği itibara yeniden kavuşturulması” amacıyla Meclis Başkanlığı'na önerge sunuldu.

“MESLEK KANUNU HAYAL KIRIKLIĞI YARATMIŞTIR”

Önergenin gerekçesinde, “Öğretmenlerimizin, on yıllardır, büyük umutla beklediği öğretmen Meslek Kanunu büyük hayal kırıklığı yaratmıştır. Kanunun, stajyerlik, kariyer basamakları ile 3600 ek gösterge düzenlemesinden ibaret olması, öğretmenlik mesleğinin temel problemlerin, anlamaktan uzak olunduğunun, en açık göstergesidir ve Kanunun yetersizliği, öğretmenler ve eğitimin paydaşı olan her kesim tarafından büyük eleştirilerle dile getirilmektedir. Ülke geleceğini inşa etmek, nesiller yetiştirmek gibi çok önemli fonksiyonu olalı öğretmenlerimizin, asgari geçim sınırı olan 22-23 bin TL’nin yarısı bir maaşla çalışıyor olmaları, üstlendikleri bu önemli fonksiyon ile örtüşmemektedir” ifadelerine yer verildi.

ÖĞRETMENLERİN HAK ETTİĞİ DEĞERİN VERİLMESİ ADINA ARAŞTIRMA TALEBİ

İYİ Parti’nin araştırma önergesinde, “Bir milyonu aşkın öğretmenimizin, yıllar içerisinde azaldığına inandığı, saygınlığının artırılması, hak ettiği değerin verilmesi adına alınması gereken tedbirleri araştırmak için, Anayasa'nın 98’inci İçtüzüğün 104 ve 105″inci maddeleri uyarınca Meclis Araştırması açılmasını arz ederiz” denildi.

REDDEDİLDİ

Bugünkü TBMM Genel Kurulu’nda oylanan İYİ Parti’nin araştırma önergesi AK Parti ve MHP’nin oyları ile reddedildi.

Uzman ve başöğretmenlik sınav merkezi değişikliği duyurusu

 

MEB'den müjde: Öğretmenlere yüzde 50 konaklama indirimi

 

Dijital Öğretmenler projesinin yeni dönemi için 81 ilden başvuru alınıyor

 

Uzman öğretmen eğitimleri uzatıldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)