BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÖğrencilerin kredi borçlarına erteleme----

Öğrencilerin kredi borçlarına erteleme

Öğrencilerin kredi borçlarına erteleme
09 Nisan 2020 - 09:32 www.finansgundem.com

Üniversite döneminde KYK öğrenim kredisi alıp ödeyemeyen onbinlerce vatandaşa müjdeli haber geldi. KYK kredi borçlarına indirim ve ertelemeyi öngören madde, torba yasa taslağına eklendi

Hükümet, korona virüs salgınıyla dört koldan mücadele sürdürürken, öğrencilerin kredi, belediyelerin borçlarından eğitimde yeni döneme ilişkin başlıkları da içeren 62 maddelik yasa taslağı teklifi hazırlandı.

Görüş almak üzere iş dünyası örgütlerine sunulan taslakta yer alan düzenlemelere göre, toplu görüşme masasına oturacak sendikayı belirleyen üye sayısının tespit edilmesine ilişkin istatistik 15 Temmuz 2020 tarihinden 2020 yılının Eylül ayına ertelenecek.

Salgın hastalıklar, deprem, doğal afet gibi olağanüstü hallerde, gelir ölçütleri dikkate alınmadan bakım hizmetlerine ihtiyaç duyan yaşlılara bakım hizmeti verilerek bakım ücreti ödemesi yapılacak.

ELEKTRİK BORÇLARINA YAPILANDIRMA

Cumhurbaşkanı, salgın süresince belediyelerin tüm vergi, sigorta primi, elektrik borçlarını ve su alacakları gecikme faizi ve zammı olmadan erteleyebilecek. Elektrik dağıtım şirketlerinin özelleştirilmesi sırasında TEDAŞ'a devredilen elektrik borçları için yapılandırma hakkı sağlanıyor.

1 YIL UZATMA

Öğrenci kredilerinin geri ödemesinde TEFE yerine YÜFE uygulanacak. Öğrencinin borcunu geri ödemeye başlama süresi 1 yıl uzatılabilecek. Salgın hastalık gibi durumlarda eğitime uzun süre ara verilmesi halinde yaz tatilinde eğitim öğretime devam edilmesi, telafi eğitimi yapılması sağlanıyor.

Üretici, tedarikçi ve perakende işletmeler tarafından haklı bir gerekçe olmaksızın bir mal veya hizmetin satış fiyatında aşırı artış yapılamayacak. Stokçuluk yapılmaması yasaya bağlanacak.

MEB öğretmenlere de 'uzaktan eğitim' başlattı

Çirkin paylaşımı yapan İl Müdür Yardımcısı görevden alındı

Açık öğretime ‘4 dönem’ sınırı şartı getirildi

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)