BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÖğrencilere paraları iade edilecek----

Öğrencilere paraları iade edilecek

Öğrencilere paraları iade edilecek
11 Şubat 2015 - 19:16 www.finansgundem.com

Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında açıklama yaptı.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu sonrası açıklamalarda bulundu.

Katlamalı harç uygulamasının kaldırıldığını söyleyen Arınç, "Bu yıl katlamalı harç ödeyenlere paraları iade edilecek" dedi.

Arınç'ın açıklamalarından satır başları: 

ÇÖZÜM SÜRECİ 
Çözüm süreci bugün gündeme gelmedi. Dünkü görüşmemizin özetini söylemem gerekirse hükümet adına Çözüm Süreci'nde yapmamız gereken her şeyi yapıyoruz, yapacağız, bunda kararlıyız. Eğer karşımızdaki muhataplarımız HDP ise HDP'nin de bu süreç içerisinde yapması gerekenler vardır, yapmaları gerekir, yapacaklarını da bekliyoruz. Bizim açımızdan olumsuzluk yok.  Silah bırakmaya yönelik talep olacaksa süreç içerisinde göreceğiz. 

KATLAMALI ÜNİVERSİTE HARCI
Bu harç uygulaması durdu, bu konuda yasal düzenleme yapılacak. Okulu uzatanlardan alınan harç artırılmayacak. 

Normal eğitim öğretim süresince okulunu bitirenlerden daha önceki kararımız, harç ve katkı payı alınmıyordu. Ancak bu süre içerisinde eğitimini tamamlayamayanlardan yüzde 50 veya yüzde 100, yüzde 150 artırımlı değil, o sene için ne kadar öngörüldüyse, beşinci, altıncı yedinci yıl olan öğrenciler sadece bu katkı payını ödeyecekler. Lisans üstü öğrenciler de aynı uygulamanın içerisinde kalacak ve eğer bugüne kadar artırımlı olarak katkı payı ödemiş olanlar varsa, normalin dışındaki kısım kendilerine iade edilmiş olacak.

KURUMLARA SİBER SALDIRI
Böyle bir saldırı oldu, ilgili kurumlar soruşturuyor. Bunu yüzde yüz önlememizin mümkün olmadığı görülüyor.

HAKAN FİDAN'IN İSTİFASI
Bu kriz değildir. MİT müseteşarının görecvinden istifa edilmesi önemli bir haberdir. Yaptığı görevin çok daha önemli olduğunu söyleyen kişiler olmuştur. 

ADAYLIK İÇİN İSTİFALAR
Her seçim döneminde buna benzer tabloyla karşılaşırız. Çok sayıda istifa değil. A4 sayfasının bir bölümünü dolduracak kadar. Genelde İktidar partisinden aday olmak için istifa edilir. Bürokraside işlerin duracağı konusuna katılmıyorum. Geçtiğimiz dönemde 5 bine yakın aday adayıyla karşılaşmıştık. Bu yıl  biraz daha fazla  "Herkes gitti" diye bir endişe doğru değil.  
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)