BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÖğrenciler dikkat! Sınıfta kalma geri dönüyor----

Öğrenciler dikkat! Sınıfta kalma geri dönüyor

Öğrenciler dikkat! Sınıfta kalma geri dönüyor
22 Şubat 2020 - 08:03 www.finansgundem.com

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, sınıfta kalınmadığı için eğitimde önemli ölçüde seviye düşüklüğü olduğunu belirterek "2020-2021 öğretim yılından itibaren ortaokul ve liselere yeniden sınıf tekrarı gelecek" dedi

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk,  2020-2021 eğitim-öğretim yılından itibaren ortaokul ve liselerde sınıfta kalmayı yeniden getireceklerini açıkladı. Sözcü'de Saygı Öztürk imzalı haberde açıklamalarına yer verilen Selçuk, sınıfta kalma uygulamasına dönüşün nedeni olarak okullardaki seviye düşüklüğünü gösterdi. Selçuk'un açıklamalarının satırbaşları şöyle: 

“Sınıfta kalmanın olmaması eğitimde önemli ölçüde seviye düşüklüğüne yol açtı. Dört işlemi bilmeden lise bitiriliyor. Eğitimde kalitenin daha da düşmemesi için bu sisteme son veriyoruz.”

“Öğrenciler fazla ders nedeniyle konularda yüzeysel kalıyor. Bunu önce pilot okullarda uygulayacağız ve sistemde köklü düzenleme yapacağız.”

"Geçen yıl liselere sınavla 120 bin öğrenci alındı. Bu yıl sayı daha da artacak. Biz 120 bin öğrenci olarak değil, yüzde 10 öğrenci yerleştireceğiz diye bakıyoruz. Yüzdelik dilim önemli. Çocukları asla mağdur etmeyeceğiz.”

"Liseye geçiş sisteminde bir değişiklik olmayacak. Ancak soru şeklinde bazı düzenlemelere gidilecek."

KİŞİYE ÖZEL MÜFREDAT

“Her öğrencinin ilgisini, becerisine göre ekranını kişiselleştireceğiz. Kişiye özel müfredat ve sınav gelecek. Türkiye'nin deneyimli hocalarını davet edip bir yıl stüdyo çekimi yaptırdık. Öğrenci, hangi hocayı, hangi dersi internetten, cep telefonundan dinlemek istiyorsa, soru yöneltmek istiyorsa cevabı gelecek. Burada amaç, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamaktır. İstanbul'daki öğrenci ile Şırnak'taki öğrenci arasında hiçbir fark olmayacak.” 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fbli22 Şubat 2020 11:41

    Günaydın günaydın.Sonunda tesbit edebildiniz seviyenin ne derece düştüğünü.Tebrik etmemek imkansız.Sınıfda kalmadan sınıf atlayan bir eğitim sistemi ne derece iyi olabilirdi ki.Akp'nin yaptığı eğitim sistemindeki en büyük aptallıktı diğeri ise her okulu imam hatip okulu yapmasıdır..Bu ülkede eğer birşeylerin düzelmesini istiyorsanız adam akıllı bir eğitim sistemi yapacaksınız.Ama bu Akp'nin işine gelmez çünkü avlayacak ahmak bulamaz.İnsanlar okumayacak ki her naneye inansın dimi.