BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÖğrenci otobüsü sulama kanalına devrildi: 14 ölü----

Öğrenci otobüsü sulama kanalına devrildi: 14 ölü

Öğrenci otobüsü sulama kanalına devrildi: 14 ölü
05 Haziran 2016 - 22:02 www.finansgundem.com

Osmaniye'de geziye giden öğrenciler ile ailelerini taşıyan midibisün sulama kanalına düşmesi sonucu ilk belirlemelere göre 14 öğrenci hayatını kaybetti

Osmaniye'de geziden dönen öğrencileri taşıyan otobüs, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini yitirmesi sonucu Devlet Su İşleri’ne (DSİ) ait sulama kanalına devrildi. kazada ölü sayısı 14’e yükselirken, 26 kişinin de hastanelerde tedavi altında olduğu belirlendi. Ölenlerden 3’ünün kız, 3’ünün ise erkek öğrenci oldukları 8 yetişkin içinde ise midibüsün şoförü ile muavininin de bulunduğu belirtildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Hatay’dan gezi için Osmaniye’deki Karatepe Müzesi ve Aslantaş Milli Parkı’na gelen öğrencilerin içinde bulunduğu otobüs, dönüş yolunda kaza yaptı. Cevdediye Kasabası yakınlarında sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otobüs sulama kanalına devrildi.

Köylülerin haber vermesi üzerine olay yerine AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Çalışmalarının kolaylaştırılması için sulama kanalına gelen su kesilirken, 14 kişinin cesedine ulaşıldı.

Çok sayıda öğrencinin de yaralı olarak kurtarıldığı kazada, ekipler kayıp öğrenci olabileceği şüphesiyle arama çalışmalarına devam ediyor.

ÖLÜ SAYISI 14’E YÜKSELDİ

Kazadan sonra eiplerin sulama kanalında yaptıkları araştırmada 1 cesede daha ulaşıldı. Bununla birlikte kazada ölü sayısı 14’e yükselirken, 26 kişinin de hastanelerde tedavi altında olduğu belirlendi. Ölenlerden 3’ünün kız, 3’ünün ise erkek öğrenci oldukları 8 yetişkin içinde ise midibüsün şoförü ile muavininin de bulunduğu belirtildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Osmaniye Valisi Kerem Al gazetecilere yaptığı açıklamada, midibüs içerisinde 36 kişinin olduğunu tahmin ettiklerini söyledi.

Gezinin 5 Temmuz İlkokulu’nun resmi bir etkinliği olmadığını kaydeden Vali Al, öğrenci velilerinin kendi aralarında organize ettiğini belirtti. Velilerin bir tur firmasıyla anlaştığı geziye 2 midibüsle çıkıldığı, midibüslerdin birinin sulama kanalına devrilmesinin ardından diğer araçtakilerin onları kurtarmak için polis, jandarma ve 112 Acil’i arayarak yardım istedikleri belirtti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)