BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkOfiste çalışan daha çok maaş alacak----

Ofiste çalışan daha çok maaş alacak

Ofiste çalışan daha çok maaş alacak
02 Ağustos 2021 - 15:52 www.finansgundem.com

Goldman Sachs’ın en son araştırmasına göre korona virüs sonrası hibrit çalışma modellerinin yaygınlaşmasıyla sürekli ofiste çalışmak zorunda olan personel evden çalışanlara göre daha fazla maaş alabilir


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Devletlerin pandemi kısıtlamalarını yavaşlatmasıyla birlikte finans sektöründe hibrit çalışma konusu iş dünyasının en önemli gündem maddelerinden birisi haline geldi. Financial News'in haberine göre Goldman Sachs'ın hibrit çalışmanın geleceğiyle ilgili bir notunda, her gün ofise gelmek zorunda kalan çalışanların maaşlarını yükseltebileceği belirtiliyor.

Firmalar personelinden şahsen ofise geri dönmelerini isteyip istememe konusunda değerlendirmelerine devam ederken, Goldman Sachs brifingi yeni çalışma düzenlemelerinin maaşlar ve verimlilik üzerinde derin bir etkisi olabileceğini öne sürüyor.

Uzaktan çalışma alanında uzmanlaşan Stanford Üniversitesi'nde Profesörü Nicholas Bloom Goldman Sachs araştırma notunda, "Tamamen fiziki bire bir çalışma modellere sahip şirketler, müşterilerin fiyat hassasiyetine bağlı olarak, daha iyi şahsi etkileşimler sağlayabilen çalışanları için daha fazla ödeme sağlayabilir ve müşterilerden daha fazla para alabilir. Diğer firmalarsa daha düşük çalışan maliyetlerine sahip olabilir ve aynı zamanda daha düşük ücretler verebilir" açıklamasına yer verdi.

Söz konusu açıklamalar bankanın finans sektörü şirketlerinin büyük bir bölümünün hibrit çalışma modellerini değerlendirdiği araştırmada paylaşıldı. Söz konusu model çalışanların mesailerini ev ve ofis arasında bölmeyi planlıyor.

Profesör Bloom notunda, “Gerçek şu ki tüm bunların nasıl bir değişiklik yaratacağını henüz bilmiyoruz ve önümüzdeki beş yıl içinde iş modellerinin bir veya iki kez daha radikal bir şekilde değişirse hiç şaşırmam” ifadelerini kullandı. Bloom ABD firmalarının %80’inden fazlasının bir tür hibrit çalışma planı açıkladığına dikkat çekti.

Başta hukuk firmaları ve yatırım bankaları olmak üzere Londra firmaları, salgın sırasında kötüleşen uzun çalışma saati ve zorlu çalışma koşullarıyla ilgili şikayetleri savuşturmak için en düşük çalışanlarının maaşlarını artırma yoluna gitti.

29 Temmuz'da yayınlanan 30 sayfalık araştırma notunda, firmalar yeni çalışma biçimlerine uyum sağladıkça verimliliğin nasıl etkileneceği de incelenmiştir. Bloom’a göre hibrit çalışma modeli "her iki modelin de en iyi yönlerini birleştirdiği için büyük bir üretkenlik sağlayıcısı" olacak. Profesör, “Çalışanlar haftanın bir kısmını evde bireysel görevlerde daha üretken, bir kısmını da ofiste çalışarak iş birliği ve inovasyonla geçiriyor olacak” dedi.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre iş dünyasında fiziksel çalışma alanlarına dönüşün ne kadar güvenli olacağı konusu tartışılmaya devam ediyor. Ofislerde iyileştirmeler devam etse de teknolojideki iyileşme hibrit çalışmayı bir zorunluluktan bir tercih haline getirebilir. Söz konusu durum bazı ülkelerde yüksek aşılama oranlarına rağmen, işletmelerin hibrit çalışmayı tercih etmesinin ana nedenlerinden birisi olarak öne çıkıyor.

Goldman Sachs araştırmasına katılan bir diğer akademisyen olan Stanford Üniversitesi Profesörü Erik Brynjolfsson pandeminin “20 yıllık değişim sürecini 20 haftaya sığdırdığını” söyledi. Brynjolfsson, “Önümüzdeki yılında üretkenlik konusunda bir patlama bekliyorum” ifadelerine yer verdi.

Brynjolfsson, “Pandemi, yöneticileri, müdürleri ve çalışanları bu teknolojileri nasıl daha iyi kullanabilecekleri konusunda daha fazla düşünmeye zorlayarak, tüm icatlar ihtiyaçtan doğar atasözünü bir kez daha kanıtladı ve koca bir değimi bu kadarlık bir zaman dilimine sıkıştırdı” açıklamasında bulundu.

Profesör, “Bir pandemi olmasaydı, önünde sonunda verimlilik artışı yaşardık, ancak bunlar birkaç yıla yayılmış olurdu. Verimlilik alanındaki en yüksek seviyeyi görmeye henüz yakın dahi değiliz” dedi.

Ancak Goldman Sachs araştırmasında herkes aynı fikri paylaşmıyor. McKinsey Global Enstitüsü Başkan Yardımcısı Sven Smit hibrit çalışmanın şimdiye kadar olması gerektiği gibi çalışmadığı konusunda uyardı. Smit, personelin bir kısmının ofisten, bir kısmının da uzaktan çalışması gerekçesiyle müşteri bilgilendirmelerinde zorluklar oluştuğuna dikkat çekti.

Smit, “Hibrit modelin belini gerçekten kırabilecek şey teknolojik engelleridir. Birçok işçi ve işveren ev ve ofis ağı yeteneklerini video konferansa uyum sağlayacak şekilde yükseltmiş olsa da oteller gibi diğer birçok alanda bu mümkün değil. Bu nedenle, hibrit modellerle yapılan iş seyahatleri sayısı arttıkça, düşen aramalar, gecikme süresi, dondurulmuş videolar gibi garip ve sinir bozucu durumlar oluşabilecektir” dedi.

 

Bankalar yoksul ve başarıya aç mezunları işe almalı

 

Dev bankaların ofise dönüş planı

 

Morgan Stanley CEO’su hibrit çalışma için geri adım attı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)