BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemOfisler için son 30 yılın en kötü dönemi----

Ofisler için son 30 yılın en kötü dönemi

Ofisler için son 30 yılın en kötü dönemi
23 Nisan 2021 - 15:44 www.finansgundem.com

New York’ta son 30 yılın en yüksek seviyesinde boş ofis alanı görülüyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

New York’ta boş ofis alanları son 30 yılın en yüksek seviyesine ulaştı ve önümüzdeki aylarda ofislerden göçün eşi benzeri görülmemiş seviyelere ulaşması bekleniyor. Birçok şirket evden çalışmaya devam ediyor.

CNN’in haberine göre küresel emlak hizmeti şirketi Cushman & Wakefield Manhattan’da ofislerde boşluk oranının 2021’in ilk çeyreğinde %16,3’e ulaştığını söyledi. Bu rakam ise geçtiğimiz yıl %11,3 seviyesindeydi.

Manhattan’da bulunan ofislerdeki doluluk oranını değerlendiren rapor, geçtiğimiz yıldan bu yana kiraya verilen ofislerde de düşüş olduğunu belirtti. Cushman & Wakefield ofis alanlarında doluluk oranlarında düşüşün devam etmesini ve ilerleyen aylarda eşi benzeri görülmemiş seviyelere ulaşmasını bekliyor.

Rapor aynı zamanda giderek azalan ofis doluluk oranlarının da kiraları önemli oranda düşüreceği konusunda uyarıda bulunuyor.

finansgundem.com'un derlemesine göre, Manhattan’da kiralar genel olarak son iki çeyrekte düşüş göstererek, son 3 yılın en düşük seviyesine ulaştı. Ancak bazı analistler daha düşük kiraların yalnızca talepteki düşüş nedeniyle ortaya çıkmadığını düşünüyor.

Colliers International’dan Michael Cohen, “mülk sahipleri beklentilerini yeniden gözden geçirdi ve şimdiden kovid öncesinde olduklarından çok daha agresif hamlelerde bulunuyorlar” dedi.

Açıklamasının devamında, “ancak mülk sahiplerinin tepkileri kişisel durumlarına göre değişiyor. Örneğin yeni ofis binalarında mülkü bulunanlar, kiraları daha da düşürmek istemedikleri takdirde, yüksek ihtimalle anlaşmaya varmak için bekleyecek” ifadesini kullandı.

Turizmciler umutlu: Aşı uygulaması Türkiye'yi güvenli hale getirdi

 

Biden, zenginlerden daha fazla vergi almayı planlıyor

 

Dünyayı kurtaracak aşının hikayesi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)