BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisOfise ‘hayır’ diyenler, kovulacaklarından emin----

Ofise ‘hayır’ diyenler, kovulacaklarından emin

Ofise ‘hayır’ diyenler, kovulacaklarından emin
19 Eylül 2022 - 12:48 www.finansgundem.com

Uzaktan çalışanların neredeyse yüzde 80’i ofise dönmeye "Hayır" derlerse kovulacaklarını düşünüyor.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Ofise dönüş furyasında patronların ısrarı, çalışanları endişelendiriyor. Uzaktan çalışanların neredeyse yüzde 80'i, ofise dönüş görevine “Hayır” dedikleri takdirde işverenlerinin onları işten çıkaracağına inanıyor. Verimlilik odaklı yazılımı şirketi OSlash tarafından 800 çalışan ve 200 işverenle yapılan ankete göre, işverenlerin ise yaklaşık yüzde 60'ı çalışanların ofise dönmek yerine istifa etmesinden memnun olacaklarını söylüyor.

Bloomberg’den Jo Constantz’ın haberine göre, Apple ve Peloton gibi büyük şirketler, İşçi Bayramı'yla birlikte kurumsal çalışanların haftada en az üç gün ofiste oalacakları sürecin başladığını belirterek sorumluluğu üstleniyor. Bu baskı, birçok sıradan çalışanın pandemi sırasında yararlandıkları esneklik ve özerklikten vazgeçmeye isteksiz olması nedeniyle çalışanlar ve işverenler arasında ciddi bir anlaşmazlık yaşanmasına neden oluyor.

Çalışanların yüzde 80’i maaş kesintisine razı

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, sosyal medyada, çalışanların direnişi hikayeleri dolaşıyor. Bu ayın en popüler gönderilerden biri, bir çalışanın şirket genelindeki her mesaj ve e-postaya basitçe "hayır" şeklinde yanıt vermesi olarak öne çıkıyor. Bir başka örnekte ise, New York Times’ın çalışanlarına ofise geri dönmeleri için markalı beslenme çantaları sunması göze çarpıyor. Şirketin 1.200'den fazla çalışanı ise ofise zorunlu dönüşü protesto etmek ve şirkete ofislere geri dönme konusunda sendikayla pazarlık yapması için baskı yapmak amacıyla uzaktan çalışma düzeninde kalma konusunda ısrar edince New York Times’ın bu jesti de suya düşmüş oluyor.

OSlash’in yayınladığı ankete göre, anlaşmayı yumuşatmak isteyen işverenler için daha fazla para, esneklik ve ücretsiz yemek gibi seçenekler, çalışanların ofise geri dönmeyi kabul edebileceklerini söylediği teşviklerden bazıları olarak öne çıkıyor. Bu teşviklere bir alternatif olarak, ankete göre, beş çalışandan dördü evden çalışmaya devam etmek için maaşlarında bir kesinti yapmaktan mutluluk duyacaklarını ifade ediyor. Bunu yapmaya en istekli grup ise tahmin edileceği üzere Z kuşağı çalışanları oluyor.

İşverenlerin yüzde 10'undan fazlası, bazı çalışanlarını işten çıkarmak zorunda kalmadan ayrılmalarını sağlamak için ofise dönüş kozunu kullandığını itiraf ediyor.

İşverenlerin yüzde 20’si ofise hayır diyenleri işten çıkaracağını söylüyor

Ankete katılan işverenler, zamanlama bakımından esneklik sunmaya hazır olduklarını söylerken, yüzde 60'ı yüz yüze çalışmaya geri dönmek istemeyen çalışanlara hibrit seçenekler sunacaklarını ifade ediyor. İşverenlerin yüzde 20'si, meydan okumaları durumunda çalışanlarının uzaktan çalışmasına izin vermeye devam edeceklerini belirtirken, hemen hemen aynı oranda bir grup da masalarına dönmeyi reddeden işçileri işten çıkaracaklarını söyleyerek ofise dönmeyi reddetmeyi riskli bir hamle haline getiriyor. Aynı zamanda, işverenlerin yüzde 10'undan fazlası, bazı çalışanlarını işten çıkarmak zorunda kalmadan ayrılmalarını sağlamak için ofise dönüş kozunu kullandığını itiraf ediyor.

Ofise dönüşe hâlâ direnenler için şunu hatırlatmakta fayda var: Anket, işverenlerin üçte birinden fazlasının uzaktan çalışan personellerini, sahadaki personellerine kıyasla daha kolay harcanabilir olarak gördüğünü ortaya koyuyor.

Wall Street nefret etse de uzaktan çalışma hızla yayılıyor

 

Uzaktan çalışmak isteyenler bu sektörlere akın ediyor

 

Apple çalışanları, uzaktan çalışma esnekliği talep ediyor

 

Patronlar, uzaktan çalışanları yakından izliyor

 

Uzaktan çalışma enflasyonu yavaşlatabilir

 

New York Times’ta ‘ofise dönüş’ krizi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)