BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemOfise dönüleceğine kimse inanmıyor----

Ofise dönüleceğine kimse inanmıyor

Ofise dönüleceğine kimse inanmıyor
16 Eylül 2021 - 17:02 www.finansgundem.com

Boris Johnson'ın pandemi ile mücadele kapsamında evden çalışmayı işaret etmesinin ardından İngiltere'de iş dünyasının alacağı önlemlerle ilgili tartışmalar büyüyor.

Boris Johnson geçtiğimiz günlerde Kovid ile mücadele için ‘B Planını’ açıklamış enfeksiyonların artması durumunda evden çalışmayı geri getirmekle tehdit etmişti. Haber; barlar, dükkanlar ve küçük işletmelerde öfkeye yol açsa da yeni anket, çalışanların çoğunluğunun hâlâ tam zamanlı veya yarı zamanlı olarak evden çalışmayı tercih edeceğini gösterdi.

YÜZDE 70’İ OFİSE DÖNMEYİ DÜŞÜNMÜYOR

YouGov tarafından BBC için yapılan anket, çalışanların yüzde 70’inin pandemi öncesinde olduğu gibi ofislerine aynı oranda dönmeyi düşünmediklerini gösterdi. Ankete katılan insanların dörtte üçünden fazlası, patronlarının uzaktan çalışma sistemine izin vereceğine inanıyor. Virüsün yayılmasında temasın en aza indirgenmesi önemli bir hamle olarak görülse de anket katılımcıları aynı zamanda uzaktan çalışmanın olumsuz yönlerini de kabul ediyor.

Söcü'nün haberine göre araştırma katılımcıları bir yandan eşitsizliklerin daha da kötüleşebileceğini öne sürse de diğer taraftan da kadınların kariyerlerini evden çalışarak ilerletebileceklerini düşünüyor.

Yaz boyunca evden çalışma koşulu esnetildikten sonra başkanın yeniden uzaktan çalışmayı işaret etmesi, Johnson’ın tıbbi ve bilimsel danışmanlarının uyarısı ile oldu.

EKONOMİYİ FELCE UĞRATIR

Johnson B planı olarak uzaktan çalışmayı öne sürse de uzmanlar; evden çalışmaya dönüşün, ekonomiyi felce uğratacağını belirtti.
UKHospitality CEO’su Kate Nicholls şunları söyledi: “İşletmelerin bu kış boyunca uygun koşullarda faaliyet göstermeye devam etmesine izin verilmesi, konaklama sektörünün ve daha geniş ekonominin toparlanması için kritik öneme sahip. Konaklama tesisleri hâlâ yüklü borçlar nedeniyle son derece kırılgan bir durumda. Bu işletmeler toparlanma yolunda ilk adımlarını atıyor, önümüzdeki aylarda yaşanacak herhangi bir aksilik daha fazla işletmenin kapanmasına neden olacak.

Bu kış için yedekte kalan tedbirlerin uygulamaya konulmasının sektör üzerinde önemli ve şiddetli etkileri olacağı konusunda hükümeti uyarmalıyız.

Lojistik olarak işe yaramaz ve etkinliği şüpheli olan aşı pasaportlarının kullanımı, gece kulüpleri ve büyük ölçekli etkinlikler üzerinde yıkıcı bir etkiye sahip olacak.

Bu sektörler en sert darbeyi aldı. Bu tür önlemler karlılıklarını ve kış aylarında toparlanma yeteneklerini ciddi şekilde baltalayacaktır.”

KÜÇÜK İŞLETMELERDE YIKICI ETKİSİ OLUR

İngiltere’nin en büyük küçük işletme sigortası sağlayıcılarından biri olan Simply Business’ın İngiltere CEO’su Alan Thomas ise şu şekilde konuştu: “Başka bir kilitlenmenin küçük işletmeler üzerinde yıkıcı bir etkisi olacaktır. İşletme sahiplerinin yarısı (yüzde 48) gelecekteki kısıtlamalardan korkarak yaşıyor ve binlerce kişi işsiz kalacak.”

Ancak Acil Durumlar için Bilimsel Danışma Grubu üyesi Prof Andrew Hayward, evden çalışmanın önemine dikkat çekerek şunları söyledi:
“Virüsün yayılmasını azaltmanın en önemli ve etkili yolu diğer insanlarla temas halinde olmamak.”

Evden çalışanlar için geliştirildi: Değeri 42 bin TL

 

İşte evden çalışanların en çok indirdiği uygulamalar...

 

İngiltere Sağlık Bakanı Javid Kovid-19'la mücadelede 'B planını' açıkladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)