BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiOfise dönme kararı isyan çıkardı----

Ofise dönme kararı isyan çıkardı

Ofise dönme kararı isyan çıkardı
01 Mayıs 2022 - 13:39 www.finansgundem.com

Bir grup Apple çalışanı, şirketlerini, evden çalışma modelinin azalması için yaptığı baskı nedeniyle ırkçılıkla suçladı ve yüz yüze bir modele geri dönmenin şirketi “daha genç, beyaz ve erkek egemen” yapacağını söyledi.

Apple çalışanları, CEO Tim Cook'un, onları ofise geri çağırmasının, teknoloji firmasını "daha genç, daha beyaz ve daha erkek egemen" hale getireceği konusunda eleştirdi.

Daily Mail’in aktardığına göre yeni kurulan Apple Together grubu altında örgütlenen çalışanlar, CEO Tim Cook’un çalışanlara 11 Nisan’dan itibaren haftada bir gün, 2 Mayıs’tan sonra haftada iki gün ve 23 Mayıs’tan sonra haftada üç gün ofisten çalışmaları gerektiğini söylemesinin ardından cuma günü açık mektupla şirkete dilekçe verdi. 

Çalışanları ofise tekrar çağırma kararının, Cook’un personele yazdığı mektupta yazdığı gibi, “bireysel iletişim ihtiyacı” tarafından motive edilmediğini yazdılar. Bunun yerine şirketin geleceği, işçi özerkliği ve kontrolü kaybetme korkusu tarafından yönlendirildiği söylendi.

Kadın çalışan sayısı yüzde 87 arttı

Pandemi sırasında Apple bünyesindeki çeşitlilikte belirgin bir artış oldu, ancak bunun şirketin uzaktan çalışmaya geçişinden kaynaklanıp kaynaklanmadığı henüz belli değil.

2014'te şirketin işgücünün yüzde 70’i erkek ve yüzde 30’u kadınlardan oluşuyordu, ancak bu yüzdeler değişti. Apple’ın 2022 Kapsayıcılık ve Çeşitlilik Raporu’na göre şimdi işgücünün yüzde 65,2’si erkek ve yüzde 34,8’i kadın. Apple, bünyesindeki kadın çalışan sayısında yüzde 87’lik bir artış gördü.

Yönetici pozisyonlarının yüzde 25’i siyah ve İspanyol

Şirket, 2021’de her zamankinden daha fazla azınlığı işe aldı. Apple’daki yönetici pozisyonlarının yüzde 25’ine ve perakende pozisyonlarının yüzde 41’ine siyah ve İspanyol kişiler kabul edildi. Apple Together grubu, işe alınan azınlıklar arasında ülke dışında çalışanlar olduğunu, ofise dönüş kararının bu kesimi kötü etkileyeceğini belirtiyor.

'Herkesin evden çalışmaya zorlanmasını istemiyoruz'

Ayrıca şirketin çalışanları işe gereksiz yere gidip gelmeye zorlanacaklarından yakındılar ve şirketin ürünlerini dünyanın dört bir yanından uzaktan çalışmak için kullanan müşterilerle personel arasındaki ilişkiye yönelik oluşacak kopukluğu dile getirdiler. Mektupta, “Eğer ofiste çalışırsak, uzaktan çalışmanın hangi sorunlarının ürünlerimizde çözülmesi gerektiğini nasıl anlayabiliriz?” denildi.

Apple Together mektubunda, Apple’ın açık kat planlı yeni ofisleri yerine iş arkadaşlarıyla çevrimiçi olarak evden çalışmanın çok daha kolay olduğunu söyledi. Mektupta “Herkesin evden çalışmaya zorlanmasını istemiyoruz. Ekiplerimiz ve doğrudan yöneticimizle birlikte, ofiste, evden çalışma veya hibrit bir yaklaşım olsun, her birimiz için en iyi çalışma düzeninin ne olduğuna kendimiz karar vermek istiyoruz” ifadeleri yer aldı.(Sözcü)

Çalışanların üçte ikisi ofise dönmek istemiyor

Pandemi ofis boyutlarını küçülttü

İngiltere’de memurlar ofislere dönecek

Pandemi sonrası ofis kıyafeti eşofman mı olacak?

Google'da çalışanlara 'ofise dön' çağrısı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)