BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkOffshore bankacılıkla ilgili bildiğimiz yanlışlar----

Offshore bankacılıkla ilgili bildiğimiz yanlışlar

Offshore bankacılıkla ilgili bildiğimiz yanlışlar
21 Mayıs 2021 - 17:48 www.finansgundem.com

Bilgiye erişimin oldukça kolay olduğu bu dönemde, dezenformasyon da hayatımızın bir parçası. Özellikle de offshore bankacılık konusunda sıklıkla yanlış bilgilerle karşılaşıyoruz.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Offshore bankacılıkla ilgili oldukça yanlış bilgilerle karşılaşılıyor. Televizyon dizilerinde, filmlerde suçlular ülkeden kaçırdıkları paraları offshore banka hesaplarına yatırıyor. Offshore bankacılığa yönelik yanlış bilgiler kolaylıkla ortadan kalkmayacak olsa da, bazı yanlışları düzeltmekte fayda var.

1. Offshore bankacılığı suçlular kullanır

Popüler kültürde suçlu figürleri genellikle çaldıkları parayı ülkeden çıkarmak için offshore banka hesaplarını kullanır. Ancak offshore Banka hesaplarını kullananlar yalnızca suçlular değil. Offshore banka hesapları açan insanların büyük bir çoğunluğu herhangi bir yasa dışı eylem niyeti taşımıyor.

Global Banking’in haberine göre, bu hesapları açarken amaç vatandaşı bulundukları ülke dışında yaşamayı planladıkları dönem için kaynak yaratmak olabilir. Bu hesaplar ülkelerinde sağlayamayacakları getrilerin avantajını görüyorlar. Bazıları içinse emeklilik için hazırlık anlamına geliyor.

2. Offshore bankacılık yalnızca zenginler için

Offshore bankacılıkla ilgili bilinen yanlışlardan bir başkası da yalnızca zenginlerin offshore hesapları açabildikleri. Bankaların minimum mevduat gerekliliklerini karşılayan herkes, bir veya daha fazla hesap açabilir. Örneğin yılda 100 bin doların altında geliri olan bir kişi finansal olarak istikrarı sağlamış ve mevduat hesabına bir miktar para ayırabilecek olabilir.

Birçok offshore banka, minimum gereklilikleri değişen farklı hesap seçenekleri sunuyor. Orta sınıfı görmezden gelmeyen offshore bankalarında minimum gereklilikleri karşılayan herkes hesap açabilir ve uygun olduğunda para ekleyebilir.

3. Offshore banka hesaplarını vergiden kaçanlar tercih ediyor

Offshore banka hesapları her zaman beraberinde vergiyle ilgili tartışmaları da getiriyor. Anlaşılması gereken noktalardan biri bankacılığın ve vergi kanununlarının farklı ülkelerde değişkenlik gösteriyor olması. Bazı ülkeler offshore banka hesaplarındaki mevduatların bildirilmesini gerektirebilir.

Ancak içinde bulunduğunuz ülkeye bu parayı getirmediğiniz sürece vergi ödemek durumunda kalmazsınız. Yaşadığınız ülkenin kanunlarına uyduğunuz sürece, offshore hesapları vergiden kaçıldığı anlamına gelmez. Aynı şekilde offshore hesaplarınızın bulunduğu ülkelerde de kanunlara göre vergi ödemek durumunda kalabilirsiniz. Bu durum ise ülkeden ülkeye değişir.

4. Offshore bankalarda paranız güvence altında olmaz

Birçok kişi offshore bankalarda bulunan paranın kanuni koruma altında olmadığını düşünüyor. finansgundem.com'un derlemesine göre, dünyanın birçok yerinde ülkeler birçok offshore bankacılık seçeneği sunuyor. Bu ülkelerdeki kanunlar ise alışık olmadığınız şekilde olsa da, bu durum paranızın güvende olmadığı anlamına gelmez.

5. Offshore banka hesaplarında bulunan paralar yüksek faiz getirisi sağlamıyor

Offshore bankacılığın para saklamak anlamına geldiğini düşünenler aynı zamanda bu koşullar altında faiz oranlarının da düşük olacağına inanıyor. Ancak işin doğrusu offshore banka hesaplarının çok daha yüksek Faiz getirisi sunabileceği. Offshore banka hesabı açmayı düşünenler her ülkedeki bankaların bağlı bulunduğu kanunlara, finansal düzenlemelere ve sundukları faiz oranlarına bakarak karar alabilirler.

6. Offshore hesabından para çekmek zordur

Hiçbir yasal banka mevduat sahiplerinin para çekmesini ya da hesapta bulunan parasını transfer etmesini engellemez. Bu durum offshore bankalar için de geçerli. Aynı zamanda para transferi işlemi miktarına göre değişkenlik gösterse de genellikle süreç online olarak yürütülebiliyor. Bu durum ise offshore banka hesaplarından paranızı kolayca çekebileceğiniz ya da transfer edebileceğiniz anlamına geliyor.

Deutsche Bank: Yeşil ekonomiye geçmeyen bankalar lisansını kaybedebilir

 

Yanlışlıkla milyonlarca Bitcoin ödülü dağıttı

 

Avrupa'nın turizm cenneti 7 Haziran'da açılıyor!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)